Gnesta-tränaren Peter "Slaktarn" Fredriksson ställde in måndagskvällens träning. Det saknades så många spelare att det inte gick att genomföra ett vettigt pass. Men sjukstugan var knappast mindre på tisdagskvällen.

– Jag sakande två målvakter och sex–sju utespelare, säger Fredriksson och räknar upp Tony Lagerström, David Stråhle, Rasmus Johansson, Rasmus Ahlbom och Joakim Dahlström som några exempel.

Ändå lyckades Gnesta komma till spel med tre hela femmor. Bara det en grym insats.

– Vi lyfte upp två egna J18-juniorer. Sedan lånade vi in Robin Karlsson och Adam By från Nyköpings J20-lag, säger Fredriksson.

Sedan tidigare finns ju även Gripenbacken Alex Gustafsson på lån.

Hemmalaget såg sin chans.

– De hade en hel del första fem–tio minuterna.

Men när det inte blev någon utdelning slocknade Ormsta rätt fort. Efter två spelade perioder hade GIK ledningen med 3–0. Reduceringen kom i mitten av tredje perioden. Mer mål blev det inte. Fredrikssons manskap drog på sig lite utvisningar på slutet. Men ende målvakten med upp till Vallentuna, Emil Karlsson, höll tätt.

– Han var duktig i målet, säger Fredriksson som också ville framhålla de egna juniorerna som fick chansen, Oliver Stenbacks och Oscar Falk-Zibell.

– Ja de var pigga.

Att Gnesta nu inte har någon match förrän kommande tisdag (toppmöte mot Spaif) kommer minst sagt lägligt med tanke på det krassliga läget.

– Vi kommer inte att träna igen förrän på måndag. Då får alla chansen att kurera sig.

GIK:s målskyttar: Kevin Stråhle 2, Robin Karlsson.