Högaffelderbyt mellan tabellsjuan Tystberga GIF och tabellsexan Råby IF lockade en hel del publik till Tyrsvallen under lördagen.

Det dröjde drygt tre minuter innan Råbys Marcus Axbom tog sig förbi på kanten och sköt in bollen i första hörnet.

Råby fortsatte att trycka på och lät knappt hemmalaget låna bollen. Efter halva första halvleken var en vattenpaus i hettan välbehövligt för båda lagen, men kanske främst för Tystbergaspelarna som fick jaga boll en längre period.

Artikelbild

– Vi kommer in till matchen med åtta startspelare avstängda eller skadade. Men vi går ut och försöker kämpa och gör så gott vi kan. Det tycker jag vi gör hyfsat i alla fall, säger Tystbergamittbacken Andreas Johansson som fick slita en hel del.

Strax efter pausen nickade Axbom bollen förbi sin motståndare och slog in ett inlägg som Jesper Jansson drog till en halvvolley som hamnade tätt ovanför ribban.

Samma Axbom styrde bara någon minut senare fram bollen till Robert Andersson som drog till med ett skott. Men där stod målvakten i vägen och gjorde en formidabel räddning.

– Vi körde med tre forwards och pressade på riktigt bra tycker jag, säger Jesper Agerin som var en av Råbys forwards.

Artikelbild

Jesper Agerin gjorde tre av Råbys fem mål mot Tystberga GIF.

Tystberga kom till ett fint läge när Fredrik Mobeck fick med sig bollen mellan två Råbyförsvarare och friställde Sonny Forsberg som kom ensam mot målvakten. Skottet hamnade på fel sida av stolpen med Tystbergaögon sett.

Jesper Agerin utökade ledningen för Råby 2–0 innan domaren blåste av den första halvleken.

Artikelbild

I den andra halvleken fortsatte gästerna att trumma på. Det skulle ge utdelning i den 60:e minuten när Agerin kunde göra sitt andra mål för dagen genom att enkelt rulla in bollen i öppet mål tack vare assisten från Martin Wendt.

– Det kändes riktigt bra. Jag har ju haft riktig måltorka så det känns bra att hitta nätet, säger Jesper Agerin.

Artikelbild

Agerin skulle även se till att göra ett hattrick, Wendt skulle göra 5–0, Tystberga fick sätta in en utespelare i mål på grund av målvaktsskada och tre skulle få kramp innan domaren blåste av högaffelderbyt.