För fem säsonger sedan blev Christian Kouakou den yngste att spela allsvenskan för AIK. Han har dessutom ett stort antal ungdomslandskamper och -mål på sitt cv.

Nu är han klar för Nyköpings BIS.

– Jag är oerhört glad och förväntansfull över att tillhöra Nyköping. Jag är redo för nya utmaningar och hoppas att jag kan bidra med mycket och hjälpa klubben mot nya framgångar, säger Christian Kouakou enligt ett pressmeddelande.

Anfallaren tränade en tid i november med Nyköpings BIS och fanns även med i en träningsmatch mot Sandviken, en 2–1-seger där Kouakou gjorde två mål.

– Det är riktigt kul att vi lyckas få hit Christian och det skall vi tacka både vår tränare och vår ordförande, Svante Larsson, för då deras relation med Christian sedan tidigare har varit helt avgörande i hans val av klubb så all "cred" för deras insats, kommenterar Patrik Berglin.

Bissarna och Kouakou har kommit överens om ett tvåårskontrakt.

– Christian är en spelare som framförallt har sina tydliga kvalitéer i det offensiva spelet. Vi tror att tillsammans med Christian så kan vi ta ordentliga steg i både lagets och hans personliga utveckling. Potentialen har alltid varit där, vårt gemensamma uppdrag är att infria det. Christian matchar vår övertygelse av att kunna spela på fler positioner än en, säger tränare John Wall.