I varje fotbollsmatch finns det fotbollsdomare och i SN-bollen fanns det en hel drös med sådana på alla de planer som var skådespelet i årets turnering.

Vi träffade Alen Ahmetovic efter att han nyss dömt en match i årskurs tre.

– Det var roligt. Det hände mycket under matchen. Mycket energi och spring, säger Ahmetovic.

För fotbollsintresserade i trakten klingar möjligen hans namn lite extra då han till vardags spelar för Bissarnas A-lag. Själva domarrollen i turneringen är inte obekant på något sätt för Alen eller spelarna i klubben.

– Vi i A-laget har denna dag som aktivitet, så vi har varit här och dömt under dagen. En tradition för oss i Bissarna och hjälpa till som domare, säger Ahmetovic.

Hur försöker du döma när det handlar om små barn?

– De kan ju råka sparka på varandra. Det händer sådant rätt ofta i de här åldrarna, men man försöker blunda för vissa grejer och döma för de lite hårdare grejerna. Annars är det ganska lugnt. Barnen vet oftast när det är frispark och så.

För Ahmetovics del har det blivit många turneringar på plats genom åren.

– Jag är ju uppvuxen i den här klubben så jag har varit med här nästan varje år. Som junior har det varit med lite andra aktiviteter, men annars har jag dömt nästan varje år, säger han.

Alen Ahmetovic tycker turneringen är ett kul inslag i regionen.

– Jättebra för barnen och roligt för klubben och staden. För oss fotbollsälskare är det ännu roligare.

Sedan bar det iväg för fler matcher i rollen som domare i fotbollsfesten.

Siktar du på att bli domare?

– (skratt) Nä, jag är fotbollsspelare. Jag håller det där borta. Jag brukar bli arg på domaren så, nej jag skulle inte kunna bli domare.