Allettanplatsen kan nås genom ett mirakel

Allettanplatsen försvann nästan för Nyköpings SK i måndags då Skövde mötte Mariestad. Men än har laget inte förlorat hoppet om en het playoffjakt i den högre serien.

Simon Rodling ska försöka göra sitt första träningspass på is den här veckan. Skadade och sjuka spelare har varit ett av NSK:s problem under hösten.

Simon Rodling ska försöka göra sitt första träningspass på is den här veckan. Skadade och sjuka spelare har varit ett av NSK:s problem under hösten.

Foto: Peter Sonander / S-Bilder

Ishockey2019-12-04 19:30

Tre matcher kvar av höstsäsongen i division 1, två mot bottenlagen Kumla och Surahammar och så derbyt mot Linden på fredag.

– Men eftersom Skövde vann på straffar mot Mariestad i måndags så är chansen liten att vi ska gå till allettan. Då måste de förlora alla sina tre matcher, medan vi ska vinna våra, säger Nyköpings SK:s tränare Fredrik Mälberg.

Skövde, som ligger som sista lag precis över allettanstrecket, har just nu åtta poäng mer än Nyköpingslaget.

– Men mycket kan hända och vi går för att vinna varje match, säger Fredrik.

Ni har kanske lite lättare motstånd nu på slutet i jämförelse med Skövde också?

– Kanske det, men de andra topplagen som är klara har börjat låna ut sina spelare och vilar folk. Alla tänker på sin verksamhet, vilket man kan tycka vad man vill om.

Mot just Eskilstunalaget Linden har NSK lite revansch att utkräva. 

– Vi hade 1-1, men sen föll vi ihop. De spelar en bra hockey med tanke på sina förutsättningar, säger NSK-tränaren.

Slutresultatet blev 6-2.

Fredrik Mälberg menar att chansen att nå en playoff i vår ändå inte är körd, även om laget inte når en allettanplats nu.

– Vi kan gå bakvägen och med tanke på vad vi har presterat i höst så är vi kanske inte redo att spela i allettan. Vi har också hela tiden sagt att vi bygger för framtiden. 

Till Malungs och Skövdematchen hade NSK Västerviks Adrian Elefalk till låns, men han bilade söderut mot Västervik så snart slutsignalen ljudit i lördags.

– Men jag letar hela tiden efter spelare. Nu är jag mer intresserade av vilka av våra egna som är på väg tillbaka.

Simon Rodling testade knät i början av veckan och ska förhoppningsvis känna på isen under torsdagsträningen. 

– Andreas Maier har varit sjuk i omgångar och nu har han en lätt öroninflammation. Emil Jakobsson opererade knät för en månad sedan så han rehabar och Albin (Ivarsson Hamberg) plockar skrot ut och in ur kroppen. Jag tror att han har två skruvar kvar som de glömde ta bort vid den senaste operationen. Det här är en aspekt varför det inte gått så bra i höst. Vi har inte någon tunn trupp, men vi har haft otur att ha mycket folk borta. Vi har 23-24 spelare, men för det mesta bara 15 att tillgå.

I derbyt nu, vad förväntar du dig?

– Jag hoppas på bra stämning på läktaren och mycket folk. Och efter förlusten mot Linden senast är det kanske dags att visa var skåpet ska stå igen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!