• IFK Nyköping hade inga problem att skapa rena målchanser. Foto:
  • Foto:
1/

Allt stämde för IFK – som fick arbetsro

Fotbollstvåan

Inför IFK Nyköpings hemmamatch mot IFK Lidingö FK så låg Lidingö en poäng före, precis över nedflyttningsstrecket. En viktig match, en match där IFK Nyköping tog kommando direkt som tillslut resulterade i en rejäl urladdning.

IFK Nyköping kunde efter sju matcher se sig själva ligga näst sist i tabellen. I den åttonde matchen väntade Lidingö som endast hade en poäng mer än Nyköpingslaget. Hemmalaget steppade verkligen upp i den här viktiga matchen och vann bekvämt med 7–1, bland annat efter fem mål från Ellen Cederin.

– Vi var bra idag, vi har haft en tid där vi inte haft flytet med oss. Men idag gick det hem, det kändes som att det var en tidsfråga. Vi har gjort bra matcher och träningar och väntade bara på att det skulle släppa, säger IFK Nyköpings tränare Jeremias Varas.

Läs också: IFK:s damer vann måstematchen, från Fotbolls-Lasses blogg, med både text och bild.

– Vi fick med helheten idag, allting klaffade. Det har det även gjort tidigare, svårt att sätta fingret på varför det funkade just idag.

Med vinsten gick IFK Nyköping om Lidingö i tabellen och är för tillfället på säker mark. Något som tränare Varas tycker är viktigt, men han menar att det finns mycket mer arbete att göra.

– Det är såklart viktigt, men vi vet att det är många matcher kvar. Vi har Dalhem i nästa match, den är också väldigt viktig. Så det är bara jobba på, vecka efter vecka.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

IFK NyköpingSportfotboll
Relaterat