Alp het nÀr Bissarna klarade kontraktet

Stabilt jobb och spelare som Alexander Alp och Kevin Custovic klev fram. Nyköpings BIS spelar division 1-fotboll Àven nÀsta Är.

Alexander Alp var VERKLIGEN het uppe i Sandviken. Alp fanns med bakom alla tre mĂ„len nĂ€r Bissarna vann med 3–1 och sĂ€krade division 1-kontraktet.

Alexander Alp var VERKLIGEN het uppe i Sandviken. Alp fanns med bakom alla tre mĂ„len nĂ€r Bissarna vann med 3–1 och sĂ€krade division 1-kontraktet.

Foto: Björn Andersson

Fotboll2019-10-19 18:32

– Stabil insats överlag, inte minst av tremannamittfĂ€ltet. Det kĂ€nns vĂ€ldigt vĂ€lförtjĂ€nt för killarna att vara klara redan nu. PoĂ€ngbehovet har legat som ett ok pĂ„ axlarna men bara att vara obesegrad tio matcher visar vad som finns i det hĂ€r laget. Jag Ă€r stolt över killarna och det finns att bygga pĂ„, sĂ€ger NBIS-trĂ€naren Brian Clarhaut.

Bissarna gjorde det sĂ„ viktiga första mĂ„let, dĂ€r nĂ€mnda Alp och Custovic borrade upp ett stort hĂ„l pĂ„ högerkanten. 

– Efter det spelade vi inte vĂ„r bĂ€sta fotboll offensivt MEN försvarade vĂ€ldigt bra över hela planen, inflikar Clarhaut.

Det var auktoritet som en förlustfri rad pÄ tio matcher kan ge efter exakt 7.45; den för hösten nya wingbacken Custovic fyllde pÄ och nÀra mÄl redan i förstalÀget. Fin rÀddning, Kalle Jansson. Bollen studsar rÀtt för Nyköping, till Enoch Adu som har samma roll pÄ andra sidan. Adu placerade dit bollen med en behÀrskad bredsida. Skolboksfotboll.

– BĂ„de ett par nya spelare och att vi satte det hĂ€r spelsystemet ligger bakom uppryckningen och den förlustfria sviten. Jag Ă€r stolt över grabbarnas sĂ€tt att förlĂ€nga sĂ„ övertygande efter paus.

Detta trots att Bissarna saknade viktiga spelare som sjuke Pontus Nordenberg –  tvĂ„ mĂ„l senast – och Oscar Karlsson som var avstĂ€ngd.

Alp utmanade, tog sig förbi och kĂ€nde kontakt i bakhasorna i 51:a minuten. Kaptenen Enis Ahmetovic tog ansvar och satte straffen; ett för hela sĂ€songen fruktansvĂ€rt viktigt 0–2-mĂ„l. 

”BlĂ„s av domarn”, pĂ„ Sandviksdialekt efter tvĂ„ minuters övertid sĂ€ger mycket. Det var kontroll Ă€nda in och vilken enorm skillnad gentemot nĂ€r Nyköpingslaget tappade 3–0 till 3–3 hemma mot samma lag. Nu spelade det liksom ingen roll att skicklige hemmamittfĂ€ltaren Emil Engqvist curlade in 1–2.

I stĂ€llet jobbade Bissarna metodiskt till sig 1–3; Custovic med inlĂ€gget och först Marcus Burman i stolpen och Alp vĂ€lförtjĂ€nt mĂ„lskytt. Även i en laginsats finns det spelare som sticker ut. 

SÄ Àr sÀger trÀnare Clarhaut om de tvÄ nÀmnda som inte Àr matchhjÀltar i var och varannan match. Först det pÄ papperet redan frÄn början intressanta VÀsterÄs SK-lÄnet, dÀr den kraftfulla ytterbacken verkligen kom till sin rÀtt uppe i Sandviken.

– Custovic gör verkligen en  helt igenom solid match och verkligen fina insatser som lĂ„g bakom bĂ„de 0–1- och 1–3-mĂ„let.

Alexander Alp tillhör kategorin i Ärets trupp som lÀnge kunde försvinna helt ut ur matcherna, sÄ var det inte direkt denna lördagseftermiddag pÄ Jernvallen.

– Alp gör ocksĂ„ en fantastiskt fin match och finns ju med bakom alla tre mĂ„len. Det Ă€r verkligen inte lĂ€tt att Ă„ka upp till Sandviken och tillverka tre mĂ„l.

Men det var Ă€nnu mer jobbinsatsen som gladde. Ta Suad Gruda som kom in, reste sig gĂ„ng Ă„p gĂ„ng och bara skavde vidare. Tokkapad av Naeem Mohammed, men upp igen och nĂ€stan mĂ„lskytt. Grymt inhopp av en riktig kĂ€mpe! 

Även Alp plussar faktiskt Ă€ven han klart mest för hela lagets arbetsinsats. 

– Vi jobba hĂ„rt och sliter för varandra, stark laganda – jag Ă€r stolt över alla spelare i dag och att vi har klarat av den hĂ€r lĂ„nga förlustfria sviten. Vi har hittat rĂ€tt, sĂ€ger Alp.

Men du mÄste vara nöjd med din egen match ocksÄ?

– Ja, jag tycker att gör en bra match, finn ju med bakom 1–0, jag och Kevin hittade varandra bra i det lĂ€get bra. Sedan skapade jag straffen, som jag tycker Ă€r helt rĂ€tt dömd. Och sĂ„ Ă€r det förstĂ„s alltid skönt att göra mĂ„l, nu var det ju dessutom spiken i kistan. 

Sandviken–Bissarna 1–3

MĂ„len: 0–1 (9) Enoch Adu, 0–2 (52) Enis Ahmetovic, straff, 1–2 (71)  Emil Engqvist, 1–3 (77) Alexander Alp.

Rött kort: Naeem Mohammed (80).

Varningar, Sandviken: Ibat Younis.  NBIS: Jakob Bergman,  Enoch Adu.

Domare: Oscar Johnson.

Publik: 252.

Karta: Sandviken
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!