Viktig pjäs för Hammarbys backlinje. Amanda Johansson och duktiga målvakten Emma Holmgren firar på var sitt sätt efter bortaskrällen mot topplaget Rosengård. Foto:

Amanda Johansson blir kvar i Hammarby

Fotboll

Amanda Johansson var av förståeliga skäl väldigt nöjd med både sin och Hammarbys allsvenska höst. Och under onsdagen förlängde hon sitt kontrakt med Bajen.

Den inte minst explosiva och löpstarka ytterbacken kom till Hammarby under 2017. Amanda hade mellanlandat hemma i IFK Nyköping efter att ha härdats på lite högre nivå i elitettan och Uppsalaklubben Sirius.

Och snacka om att Amanda, som har haft en del skadebekymmer under karriären, fick visa sin stora potential under hösten. I en längre intervju med SN-sporten för ett par veckor sedan menade Amanda mitt i det iskalla höstrusket att hon gärna hade velat spela vidare säsongen då det flöt på så bra.

– Ja, det här är nog första säsongen som jag känner ”fan vad tråkigt att den är över”. Det har ju gått så jäkla bra under hösten. Det är en känsla vi vill behålla till nästa säsong, sa Amanda.

Redan då en indikation om vart åt det lutade nästa säsong. När det nu är klart med Hammarby säger Amanda Johansson så här:

– Jag väljer att stanna i klubben för att jag tycker vi gjorde det så otroligt bra i år, och jag vill vara med och bygga vidare på den grund vi började på denna säsong. Det kommer bli en spännande ny säsong i allsvenskan 2018 och jag ser verkligen fram emot det:

Olof Unogård, sportchef och huvudtränare, säger så här till klubbens officiella hemsida om varför han snabbt ville säkra Amandas och även backkollegan Sejde Abrahamssons underskrift:

– Två viktiga spelare som vi verkligen har velat behålla. När Amanda är som bäst är det extremt få spelare i damallsvenskan som går förbi henne en mot en, säger Olof Unogård.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Amanda JohanssonSportfotboll
Relaterat