Det blir återigen spel i SSL för forwarden Amanda Svärd, den här gången i nykomlingen Örnsköldsvik. Foto:

Amanda Svärd klar för Örnsköldsvik

INNEBANDY

Den tidigare IFK Gnesta och Trosa Edanö–spelaren Amanda Svärd har gjort klart med Örnsköldsvik IB i SSL till kommande säsong.

Förra säsongen var Amanda borta en större del av säsongen på grund av skada, totalt blev det en match i Trosa Edanö IBK i division ett och fyra matcher i SSL med Telge SIBK då Amanda hade dubbellicens. Men nu har Amanda skrivit på ett ettårskontrakt med SSL–nykomlingen Örnsköldsvik.

– Först när jag fick veta att Örnsköldsvik var intresserade av mig och bjöd upp mig att träna blev jag väldigt nyfiken! Jag har hört att det är ett bra lag och jag visste såklart att de gått upp till SSL. Jag blev taggad att ge det en chans och åkte upp på en provträning. Väl där kände jag ganska direkt att det kändes helt rätt att flytta hit och spela, säger Amanda Svärd på Örnsköldsviks hemsida.

Säsongen innan skadan som hindrade spel i större delen av förra säsongen gjorde Amanda 21 poäng, varav 12 mål, på 19 matcher i damallsvenskan för Trosa Edanö. Hennes målfarlighet är en anledning till att 19–åringen nu får chansen att spela i SSL igen.

– Amanda är en spelare som passar bra in i det sätt som vi vill spela innebandy. Hon är en spelare med bra fart och teknik och som spelar med mycket energi. En spelare som kan spela på många positioner men som vi i första hand ser som en forward. Jättekul att Amanda väljer att ta chansen hos oss, säger klubben om sin nya värvning.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Trosa EdanöSportInnebandy
Relaterat