När Bissarnas tränare Brian Clarhaut drog i gång den gemensamma träningen för 2019, tisdagen den 15 januari, fanns Jason Romero och ytterligare ett antal provspelare på plats på en vintrig konstgräsplan vid Rosvalla. Sedan har Romero tränat på med laget och gjort så gott intryck att Bissarna nu kontrakterat 23-åringen på ett år.

– Detta är en forwardstyp som vi letat efter och vi tror oss hittat en spelare som är beredd att offra mycket för att sätta dit bollen, säger klubbchef Patrik Berglin till klubbens webbplats.

Jason är landslagsmeriterad på U18-nivå för USA. Han har under sin collegetid visat fin målproduktion flera säsonger i rad. Förra säsongen spelade han i australiska andradivisionen och förde laget till ligaseger genom att på sex månader göra 13 mål på 13 matcher.

Bissarnas tränare Brian Clarhaut, som har ett stort kontaktnät och god kännedom om spelare i sitt hemland, föreslog för klubben att Romero skulle få komma och visa upp sig.

– Vi är väldigt glada att få med Jason till Nyköping BIS. Han har ständigt producerat mål i sin karriär. Han är en spelare som kan kombinera med andra vilket passar vår spelstil och han kan göra mål. Vi är glada att få jobba med Jason Romero, säger Brian.

– Jag är väldigt exalterad att vara hos denna klubb, jag kan inte vänta med att komma till jobbet och se vad den här säsongen kommer att föra oss, säger Jason Romero.

Förutom Romero tränar kanadensaren Ben McKendry och unge Robin Schildt vidare med Bissarna. Max Nordlinder och Felipe Reidler de Moraes har lämnat.

In har i stället mittfältaren Mats Bjurman kommit. Det svenska namnet till trots har han aldrig spelat i Sverige tidigare.

– Han har svensk pappa men är uppvuxen i USA och har spelat på collegenivå, säger Berglin.

Klubben jagar också ytterligare en målvakt. Det är inte omöjligt att en målvakt kommer på provträningen resten av veckan.

Kevin Berg provspelade den gångna helgen med Vasalund. Då fanns även tidigare NBIS-lånet, anfallaren Ekin Bulut med.

– Som det ser ut nu är Bulut avskriven. Vi har ju två anfallare, säger Berglin.

Strax innan jul var Team TG-spelaren Sebastian Lundbäck och träffade Bissarna. Men mer än så blev det inte.

– Efter mötet var han inte längre aktuell för oss, säger Patrik Berglin.

Backen Pontus Nordenberg närmar sig en kontraktsförlängning.

– Jag ska ta tag i det den här veckan, säger Berglin.

Han blir kvar?

– Jag hoppas det.

[fakta nr="1"]