Anna tog hem segern med Fly Away

Det blir en comeback att minnas. Anna Freskgård och Fly Away vann den fyrstjärniga tävlingen i Le Pouget. Hon var dessutom fyra med sin andra häst Techno.

Med Techno slutade Anna Freskgår på en fjärdeplats i klassen, med Fly Away blev det vinst.

Med Techno slutade Anna Freskgår på en fjärdeplats i klassen, med Fly Away blev det vinst.

Foto: Ulrika Gustafzon Cummings

Fälttävlan2019-11-17 18:48

Ekipaget från Tystberga hade inte tävlat sedan förra året i Friends arena. Men det var bara en liten fälttävlansvariant, sista riktiga tävlingen var förra sommaren.  Så det var en lite ringrostig duo som ställde upp i den korta fyrstjärniga klassen i Frankrike. Men resultatmässigt syntes det inte alls.

I dressyren fick de 31,9 straffpoäng, i banhoppningen höll sig alla bommar på plats och de gick felfria från banan, och i den avslutande terrängen så blev det enbart 1,2 straffpoäng vilket betydde ett sammanlagt resultat på 33,1.

– Det var ett väldigt bra formbesked. Det kändes att han saknat att tävla, säger Anna, precis efter segercermonin. 

Ändå strulade det till sig lite i terrängen.

– Vi stoppades i tio minuter eftersom en ryttare fallit av. Just då tänker man inte så mycket på skärmarna man såg, utan mer att man inte skulle påverkas tidsmässigt. Men han var helt klockren. Drog kanske igenom banan lite mer än jag velat, men han var lättgalopperad.

På andraplats slutade hemmaryttaren Louis Seychal på Bakar de l'Ocean som hade 34,3 straffpoäng.

För att göra helgen än bättre för Annas del så tog hon dessutom en fjärdeplats med Techno. De fick 33,2 straff i dressyren, hade 10,4 fel i banhoppningen och 2,8 straff i terrängen.

– Han var en superhjälte. Vi startade först i dressyren och jag tycker nästan att vi skulle fått mer poäng men så där i början vet de inte var de ska lägga ribban. I banhoppningen hade vi två nedslag och två tidsfel. Jag får ta på mig tidsfelen men vi startade först och jag visste att tiden var knapp. I terrängen gick vi ut först också och där var han fin. Det var en njutning att rida honom, säger Anna.

Och du kommer att fira med champagne nu?

– Ha, ha...ja de bjöd in mig, men jag måste sticka till flyget. Jag har andra hästar att rida i morgon.

Sambon William Nilson Fryer, ställde upp med Brolötens Victoria P i den långa tvåstjärniga klassen och slutade på en fin femteplats. De samlade på sig 29,0 i straffpoäng i dressyren, men var nolla i terrängen och fick bara ett nedslag i banhoppningen. Victoria ägs av Victoria Prybil. Båda är döpt efter kronprinsessan eftersom ägarens mamma varit barnflicka till kungabarnen. Stoet är annars uppfödd hos Gnestaryttaren Emelie Brolin.

– Hon ville inte bli dressyrhäst så vi hittade ett annat alternativ åt henne. Hon har varit placerad i alla starter så här långt i år,  från debutantklassen till lång tvåstjärnig i dag,  säger William nöjt.

William Nilson Fryer blev femma med Victoria P.
William Nilson Fryer blev femma med Victoria P.
Karta: Le Pouget
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!