Får Bissarna med sig Suad Gruda till Skytteholm? Foto:

Avstängning och sjukdom förändrar NBIS

FOTBOLLSETTAN

Ett vinnande lag förändras. Nyköpings BIS tvingas till matchen mot Vasalund ändra i backlinjen – och kanske även på mittfältet.

Pontus Nordenberg snackade till sig en varning senast mot IFK Luleå. Hans sjätte gula kort i seriespelet för året med Nyköpings BIS. Därmed missar han kniviga bortamatchen mot Vasalund på Skytteholms B-plan (förstaplanen rivs upp) på söndagen. Av allt att döma ersätts han av Lennart Johansson.

Dessutom har Suad Gruda saknats på de senaste träningarna.

– Sjukdom, så vi tar det dag för dag, sa tränare John Wall efter fredagsträningen, ändå med visst hopp inför söndagen.

I övrigt är det uppåt i Bissarna efter en oavgjord och sedan två vunna matcher på det i seriespelet. Samtliga matcher mot norrländskt motstånd och nu blir det bara resa till norra 08-området i stället.

– Där vi befinner oss är vi förtjänta att prata om oss. Men vi förväntar oss ett krig. Vi vill få ett större utfall på vissa saker, vi har många målchanser, eller inträden i box, men skott måste komma. Sedan måste vi spela klokt försvarsspel sista 10–15 minuterna också. Att hålla nollan är något fint och varje poäng räknas, säger Wall.

Sedan den klena 1–3-förlusten hemma i våras har Bissarna blivit bättre på akilleshälen då, defensiva omställningar, och dessutom har truppen justerats något.

Dock kan ju inte heller, som SN-sporten skrev i fredagstidningen, nyinlånade Jakob Bergman från Sirius spela.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings BISJohn WallPontus NordenbergSuad GrudaSportfotboll
Relaterat