Backen Robin Axbom dök upp på Nyköping Gripen Hockeys träning när han under säsongen var mellan två klubbar (AIK som han fick lämna och österrikiska Lustenau som är hans senaste klubbadress). Nyköpingssonen håller många dörrar öppna vad gäller framtiden och nämner såväl allsvenskt spel, utlandet och återkomst till hemstadens hockeylag som tänkbara alternativ. Foto:

Axbom ligger lågt – men utesluter inte Gripen

Ishockey

Nyköpingskillen Robin Axboms säsong fick ett abrupt slut – men han ser redan fram emot nästa.

Den snart 28-årige backen med Nyköpings Hockey som moderklubb hamnade i allsvenska AIK till den här säsongen. Speltiden minskade dock ju längre säsongen led vilket renderade i ett klubbyte. Men det blev endast tre matcher (och lika många poäng) i alpligan och österrikiska EHC Lustenau. En handledsskada som inträffade i hans blott tredje match gav klara indikationer på att det var hans sista framträdande för säsongen 2017/18.

– Om de gör en mirakelgrej och vinner allt som är kvar så kanske, kanske de kan ta sig till slutspel. Och då kanske man kan vara tillbaka till en semifinal eller så, sa Axbom till SN i slutet av januari.

Men så blev det inte.

– De gick inte vidare så det tog slut för alla i laget den femte mars, säger Axbom.

Han själv är dock på förbättringsvägen.

– Det börjar kännas rätt bra i handen. Inte helt 100 än dock och jag har ju inte varit på is på några veckor.

Säsongen pågår som bekant fortfarande på alla möjliga håll och kanter och han själv känner ingen större brådska.

– Ibland är det rätt skönt att släppa hockeyn. Men det finns en del lag som hört av sig men det finns inget jag tackat ja till, berättar Robin, som åter bosatt sig i Nyköping.

Vilken nivå tänker du dig?

– Hockeyallsvenskan men även utomlands är det som lockar mest, och jag känner att den nivån kan jag absolut hålla. Men sedan ska det ju funka med familjen och det ekonomiska också.

Nyköping Gripen Hockey är ett rimligt alternativ sett till familjesituationen, men en annan femma sett ur den ekonomiska synvinkeln.

– I så fall gäller det att hitta ett bra jobb som går att kombinera med hockeyn. Men Gripen finns absolut med i bilden och är ju klubben man har störst hjärta för.

Framtiden får kort och gott utvisa om det kan bli en cirkelslutning redan till hösten, en fortsättning på utlandsäventyret eller rentav en återkomst till där han inledde den säsong som han nu avslutat (det vill säga Hockeyallsvenskan).

– Vi får se vad som kommer in. Just nu ligger jag lågt, avslutar Robin Axbom.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköping Gripen HCRobin AxbomSportIshockey
Relaterat