Axelsson inspirerad inför Sörmlandsderbyt

Christian Axelsson ångrar inte gästspelet i Linden. Men på fredagskvällen finns den formstarke anfallaren i gästande Nyköpings SK.

Christian Axelsson, som avslutade förra säsongen just i Linden, har tillhört de vassaste i Nyköpings SK spelmässigt. Nu hoppas Axelsson att produktionen ska fortsätta efter mål och assist senast.

Christian Axelsson, som avslutade förra säsongen just i Linden, har tillhört de vassaste i Nyköpings SK spelmässigt. Nu hoppas Axelsson att produktionen ska fortsätta efter mål och assist senast.

Foto: Peter Sonander/S-Bilder

Ishockey2019-10-17 10:30

Axelsson har tillhört de vassaste i Nyköpings SK spelmässigt. Nu hoppas han att den lite trögare produktionen ska fortsätta efter ett plus ett senast i den plötsligt trygga 3–0-segern mot Malung. 

– Jag tyckte att försvarsjobbet var bra. Vi stängde ner dem bra, inte mycket misstag, analyserar Axelsson.

Var det lite panik innan?

– Paniken skapas lätt utifrån. Klubben satsar mera seriöst men det tar det lite tid att sätta allt. Vi kämpar hårt på träningarna och vet hur bra vi kan vara...sedan borde vi ha tagit mer poäng. 

Känslan är att Axelsson har funnits med i flest målchanser av samtliga NSK-anfallare och då är två mål och fyra assist i underkant.

– Det känns lite överlag att effektiviteten inte har funnits där. Men sådan är hockeyn, ibland har man studsarna emot sig, men jobbar man bara hårt och tar sig in i de tuffa områdena kommer det släppa.

Varför stämmer det ändå spelmässigt för dig?

– Jag försöker ta mig framför målet och vara jobbig, skymma – och slå in returer. Men oavsett om det är dåliga avslut, otur med studsarna eller bra målvaktsspel är det viktiga är att vi kommer in på målet – för vi måste få in de grisigare målen nu.

Axelsson har funnits med i lite olika konstellationer; senaste tiden mycket med Andreas Maier på andra vingen och innan dess Gilito Garcia. Det mesta har funkat. 

– Ja, det har faktiskt känts bra, har varit väldigt tunt med hela och friska forwards – men vi försöker ju hitta konstellationer ändå och krigar stenhårt.

Vad har du att säga om Linden?

– Spelmässigt känns det absolut som en bra grej att få avsluta förra säsongen där. Jag fick göra en del mål och det självförtroendet har jag försökt ta med in i den här säsongen. 

Axelsson och Simon Rodling, som också kom tillbaka till Nyköping, spelade mycket med Johan Cederberg. 

– Det är en av flera skickliga spelare redan då i Linden. Nu har de tillfört lite spets och gjort allsvenska värvningar (främst Stefan Gråhns) och kan få till en riktigt vass förstakedja. Men genomför vi vårt presspel och ligger i de positioner som vi ska vi se till att göra det svårt för dem...

Axelsson hymlar inte med att Sörmlandsderbyt är mer inspirerade än vanliga serielunken. 

– Jag ser fram emot lite atmosfär och folk; hoppas att vi får med oss lite supportrar Nyköping som kan mana fram oss, så visst är det mer inspirerande. För egen del vill jag ju visa alla att jag kan prestera. 

Christian Axelsson dyker ofta upp helt rätt framför motståndarmålet, men hade kunnat göra betydligt fler mål.
Christian Axelsson dyker ofta upp helt rätt framför motståndarmålet, men hade kunnat göra betydligt fler mål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!