Ett ojämnt Tystberga fick nöja sig med en mittenplacering i herrfemman förra säsongen under göteborgaren Gunnar Bratts ledning. Förberedelserna inför den här säsongen fick sig dock en boost då det blev en skrällseger i NWP-cupen (inomhus) i Oxelösund. Men samtidigt har division 5-klubben drabbats av ett par tunga avbräck inför 2018 års seriespel. Rutinerade ryggradsspelare som Jesper Bohm, Robert Karlsson och Emil Törnqvist finns inte längre att tillgå och på pluskontot finns i dagsläget ingenting i spelarväg.

– Vi kommer att hålla det öppet hela vägen. Vi är lite tunna i truppen just nu och skulle må bra av några bra killar till, säger nye tränaren Anders Jansson, senast i Trosa Vagnhärads SK.

En drömvärvning hade varit rutinerade Edis Ahmetovic, som sitter på en hel del rutin efter alla år i nuvarande division 3-laget Trosa Vagnhärad. Inför den här säsongen har dock familjefadern Ahmetovic aviserat att han vill varva ner – och i ett snack med SN-sporten för ett par veckor sedan gjorde han ingen hemlighet av att han gärna följer Antes fotspår till Tystberga. Men först och främst ville försvarsspelaren föra en dialog med TVSK som han ju tillhört under många år.

– Vi hade haft stor nytta av Edis eftersom vi tappat några rutinerade namn, konstaterar Ante.

Han håller hoppet uppe men uppfattar situationen som långt ifrån lovande.

– Jag har inte varit speciellt involverad i det där men vet att Edis varit sugen – men sedan har det brakat någonstans på vägen. Så just nu ser det mörkt ut, säger Ante.

Tystberga inleder seriespelet den 15 april med bortamatch mot självaste Trosa Vagnhärad U, som vann ”sexan” ifjol. SN-sporten sökte Edis under måndagen.