Ledare Lehnbom vill leda Faik framåt

Oxelösunds IK-produkterna Daniel Lehnbom och Johan Jansson hoppas på ett tredje raka år i toppskiktet med sitt Finspångs AIK.

Oxelösunds IK-fostrade Daniel Lehnbom har kickat igång en ny säsong där han leder sina styrkor i Finspångs AIK – som spelande huvudtränare.

Oxelösunds IK-fostrade Daniel Lehnbom har kickat igång en ny säsong där han leder sina styrkor i Finspångs AIK – som spelande huvudtränare.

Foto: Peter Alexis

Bandy2019-11-26 17:15

Oxelösundsduon är alltså inne på tredje året som spelande tränarduo i Faik. Daniel har huvudansvar medan Johan är assisterande tränare. Duon fick ett par lovande, om än tidiga, kvitton redan under försäsongen.
– Vi gick riktigt bra inomhus och gjorde bra resultat. Vi kom bland annat tvåa i en träningscup i Nässjö, säger Daniel, som fyller 40 nästa år. 
Men försäsong är som bekant försäsong och nu har försäsongen blivit tävlingssäsong. Daniel har i dagsläget svårt att säga var hans lag står – en enda seriematch har hunnits med (5–2 hemma mot Derby/Linköping – ett mål från Daniel).
– Sett till hur vi vill spela så är vi beroende av bra förhållanden med bra isar – och det har ju varit lite si och så med det hittills, konstaterar han.  
Det är heller inte konstigt att veteranbacken pekar ut Skirö som seriefavorit. Vetlandaklubben är förärad med en inomhushall.
– De ligger ju så mycket före oss andra. De har tränat där ända sedan augusti och spelar åtminstone hälften av sina matcher i perfekta förhållanden. Fått in några spelare från Vetlanda (elitserielag, vår anmärkning) också.
Finns det ambitioner i föreningen om att gå upp i allsvenskan inom någorlunda snar framtid?
– Både ja och nej, egentligen. För att ta nästa steg behövs en grund i botten. Ha mer egna spelare för intressets skull. Men föreningen får samtidigt med företagen, så intresset finns på så sätt. Jag tror att ambitionen kommer om några år men det gäller nog att göra det bra något år på den här nivån. Kvalmatcherna är jättenyttiga. De går inte att jämföra med serielunken. 
Ett något svävande svar där – men utifrån rådande läge så är förhoppningen att nå en topp tre-placering i den södra division 1-serien. Faller bitarna på plats under resans gång så kanske, kanske det kan mynna ut i ett allsvenskt kval. 
– Kommer vi topp tre har vi gjort det riktigt bra. Vi ska kunna vara med och störa i alla fall. Sedan är man aldrig helt nöjd förrän man står högst upp men man måste vara realist också, slår han fast.
Då hänger det rent krasst på såväl de yttre förutsättningarna som de förutsättningar som Daniel har i form av spelartillgång.
– Vi vill locka folk med trevlig bandy och då blir de vädermässiga förutsättningarna väldigt viktiga för oss. I division 1 har du inte en trupp på 25 man – så vi klarar inte av mycket skador och sjukdomar, säger Lehnbom.

Johan Jansson – assisterande tränare tillika slitstark mittfältare.
Johan Jansson – assisterande tränare tillika slitstark mittfältare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!