Josefin Olsson slutade på sjunde plats i Miami. Foto:

Bara bättre och bättre för Josefin i Miami

Segling

De första två seglingarna av världscup-veckan var mindre bra. Men sedan har Josefin Olsson varit väldigt stabil och stadigt tagit sig uppåt i resultatlistan. Bästa resultatet gjorde hon i medaljracet, en tredjeplats.

Om vi räknar bort Josefins två första seglingar under världscup-veckan i Miami, Florida är det en imponerande jämnhet som Nyköpingstjejen visat upp. 8, 12, 13, 5, 10, 14, 3 har varit hennes placeringar.

Lite som slutliga vinnaren, brittiskan Alison Young. Hon började än svagare än Josefin, placeringarna 51 och 52 (mot Josefins 37 och 30:e plats) men har sedan toppat med fyra förstaplatser och en andraplats. En värdig slutvinnare.

Efter två uppskjutna tävlingsdagar, en med för lite vind, en med för mycket, hade laser radial-klassen bara gjort fem av tio planerade seglingar inför sista grundomgångsdagen, som var lördag.

Då hann arrangören dock med tre seglingar på Biscane Bays vatten utanför Miami. Så söndagens medaljrace, dit de tio bästa seglarna av 68 startande gick, avgjordes efter åtta grundomgångar.

Josefin fick en bra start i medaljracet, rundade första märket efter den inledande kryssen som fyra. Tog en placering på första läns och var trea vid andra märket. Belgiskan Plasschaert tog tillbaka sin tredjeplats på andra kryssen. Men fick åter se sig passerad av svenskan på sista länsen.

Ettan i medaljracet, ungeskan Érdi och tvåan Alison Young var klart före de övriga från första märket.

Tack vare tredjeplatsen knep Josefin två placeringar i den slutliga resultatlistan. Hon blev sjua totalt.

Världscupen i Miami

Slutresultat laser radial

1) Alison Young, Storbritannien, 71

2) Emma Plasschaert, Belgien 80

3) Anne-Marie Rindom, Danmark 87

4) Mária Érdi, Ungern 91

5) Mamami Doi, Japan 91

6) Mathilde De Kerangat, Frankrike, 95

7) Josefin Olsson, Sverige 98

8) Daphne van der Vaart, Nederländerna 103

9) Line Flem Höst, Norge 106

10) Nazli Cagla Donertas, Turkiet 115

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

OxSSJosefin OlssonSportsegling
Relaterat