Det nystartade Fotbollsfritids är en del av Bissarnas sociala projekt "Nyköping för alla" som klubben startade upp 2013.
– Det har stått på fyra ben, nattfotbollen, spontanfotbollen, Nyköping International och walking football, säger Patrik Berglin, klubbchef i Bissarna.
Vi träffar honom vid Bryngelstorpsskolans konstgräsplan. Klubbens herrspelare Melker Lönn och Rasmus Holmberg är i full gång med att aktivera ungdomarna.
Fotbollsfritids kommer att ersätta spontanfotbollen. Klubben kommer att besöka fem skolor i Nyköping varje vecka efter skoltid.
– Vi gör det här för att bidra till mer rörelse bland barn, framför allt de som inte är aktiva i någon förening, säger Patrik Berglin.
Han fortsätter:
– Vi vill hjälpa till med att ha tydliga regler för hur man uppträder mot varandra. Okvädningsord är förbjudna här.
Andra- och tredjeklassare som går på skolornas Fritidsverksamhet är välkomna. Aktiviteten kostar ingenting.
Har ni försökt nå barnen som inte är föreningsaktiva på något speciellt sätt?
– Vi försöker nå alla. Men första gången vi var på Stenkullaskolan var det 20 barn. Bara sex-sju var föreningsaktiva. Det var kul.
Vad säger skolorna?
– Det har tagits emot bra bland skolorna. Vi har varit ute och informerat om det här och om Smålirarna, som man kan anmäla sig till nu också, säger Bissarnas klubbchef.
Smålirarna är Bissarnas nya projekt där man flyttar ut fotbollsverksamheten för de yngsta från Rosvalla till olika stadsdelar, något SN skrivit om tidigare.
Valet av skolor för Fotbollsfritids sammanfaller också lite med de platser där man kommer att ha verksamheten med Smålirarna.
– Vi skulle kunna vara på fler skolor. Vi har fler spelare som skulle kunna vara ledare, säger Patrik Berglin.
Det är tack vare sponsorer som klubben kan driva alla sina sociala projekt inom "Nyköping för alla".
– Men med det arbete vi gör varje vecka borde kanske fler företag vara intresserade av att stödja dessa projekt, konstaterar Patrik Berglin.
Statistiskt genom åren har klubben totalt sett lyckats ha 2 000 aktiviteter med 3 000 deltagare varje år. Långköraren är Nattfotbollen som började 2015.
Fritidsfotbollen kommer att rulla fram till skolornas sommarlov. Sedan startar den i augusti igen när skolorna börjar.
– Vi vill driva saker långsiktigt för att kunna göra skillnad i samhället, säger Patrik Berglin.