– Det gick jättebra. Han var jättejätte fin i dressyren. Vi fick bra poäng, men det kunde ha varit bättre.

Anna, som tävlar för Strömsholms RF men bor i Tystberga utanför Nyköping, berättar om en tungjobbad bana med konstmaterial som inte hade blötlagts innan.

– Techno var väldigt exalterad innan dressyren, laddad, så jag tog ut honom två gånger innan. Om jag hade vetat att banan skulle vara så tung så hade jag inte lagt upp det på samma sätt. Vi saknade lite av den där extra energin på banan.

Banhoppningen sedan var stabil. Anna berättar om ett slarvigt pet på ett hinder men att det annars var fina språng rakt igenom.

– Och i terrängen valde jag att ha ett snabbare tempo än vad jag brukar ha. Banan här i Sopot brukar vara svår att hålla tiden på så därför ville jag pressa honom. Han är ju en stor häst. Och han köpte det och jobbade med mig hela tiden.

Det räckte till en sjätteplats, men duon var bara 3,5 straffpoäng från pallen.

Vad händer nu?

– Nu är jag väldigt sugen på nationshoppningsfinalen i Boekelo i mitten av oktober. Då skulle jag kunna klara av en lång fyrstjärnig tävling i höst också och vara OS-klar, men vi vet ännu inte hur många platser Sverige får i tävlingen.

Chansen att få rida i Holland är dock större nu för Anna och Techno efter att det svensak landslaget grejade OS-platsen redan i EM.

– Ja, nu behöver förbundet inte ta ut de bästa hästarna så det har öppnat upp en lucka för mig och Techno. Men jag kan inte ta med Fly Away till Boekelo, så det är ett dilemma. Jag ska ha en diskussion med mig själv och se om vi väljer Strzegom i varje fall. Anmälningstiden dit går ut på söndag så vi måste bestämma oss snart.