Sommar, sol och beachvolleyboll. Det lockade en hel del folk till planerna vid hamnen när Nyköping Summerjam spelades under lördagen. En turnering som bara blir större och större.

– Grundtanken kom från att det var så många som gnällde över att det hände så lite i Nyköping. Då tänkte jag att jag kunde göra något. Beachvolleyboll är ju lätt och kul så jag drog ihop något litet där sex lag kunde vara med. Nu har det vuxit sig stort och är 12, max 16, lag med, säger Linus Endahl.

Nyköping Summerjam är nu inne på sin sjätte upplaga i rad. Och det lockar inte bara folk från Nyköping.

Artikelbild

Martin Hermansson i skidglasögon, kanske perfekt att ha när man spelar beachvolleyboll.

– I år har vi ett gäng från Norge här. Malmköpingsgänget har varit med två gånger innan och vunnit en gång. De ser starka ut och är ett gäng på 15 personer med supportar och allt.

Gänget från Norge heter inte helt oväntat "Guleböj". Beachvolleybollturneringen Nyköping Summerjam är till för alla som vill ha det kul, umgås och spela. Det var en rejäl blandning av folk vid planerna i hamnen. Ungdomsgäng, barnfamiljer och en kille med skidglasögon till exempel.

– Ja, det är några jäklar skidglasögon jag har. Jag vet inte riktigt varför jag har dem men de är grymma. Skyddar både mot sol, sand och ölstänk, säger Martin Hermansson med ett skratt.

Det är inte första gången han är med i Nyköping Summerjam och det märks att det är något han gillar.

Artikelbild

– Det är bra här, riktigt kul. Alla kan spela volleyboll och gör det för skojs skull. Det är väldigt kul att vara med.

Malmköpingsgänget med namnet "En annan del av (Malm)köping" vann finalen mot "Power Rangers" som bestod av IFK-killar, bland annat IFK Nyköpings damtränare Jeremias Varas. Roccos kom på tredjeplats.