Tre nya signaturer innebär tre nya spelare för Onyx IBK som nästintill är helt klara med truppbygget.

– Det känns otroligt bra, säger Onyx sportchef Tobias Palm om påskrifterna.

Två av dem är William Westerdahl och Oliver Liedberg som båda är födda 99 och kommer från Linköping IBK.

– De är unga grabbar och det kanske är några som rynkar på näsan. Men de har varit i SSL och varit med när det blåser. De är vana med det hårda klimatet med kravbilden man har på varandra. De är inga smågrabbar som kommer, de vet vad det handlar om.

Sportchefen tror mycket på Westerdahl.

– William är en ledande back. Väldigt stabil, har bra närkampsspel och en otroligt bra speluppfattning. Han är kapten i U19-landslaget och det säger en hel del om hans ledaregenskaper. Han är en back som jag tror kommer bli en toppback i Sverige med tiden, tror verkligen att han kommer blomma ut. Så det känns väldigt bra att han väljer just oss.

Liedberg är någon som de letat efter.

– Oliver är en bolltrygg högerforward med bra spelsinne och har ett bra klipp i steget. Har många bra saker i sin verktygslåda. Kommer nog passa riktigt bra in med en rightad målskytt på andra sidan. Vi ville inte bara ha en forward. VI ville ha en högerforward som är bolltrygg och har bra spelsinne, säger han och fortsätter.

– Det blir lätt att man pratar om dem som par. De har kamperat ihop länge och båda är födda 99. Det är två grabbar som vi haft ögonen på i flera år. Vi har haft bra kontakt. Så det är en långsiktig dialog som slagit ut väldigt väl.

Den tredje påskriften är ett känt ansikte och kommer senast från Jönköpings IK.

– Filip spelade med oss året vi gick upp och första året i allsvenskan. Så han är en målvakt som vi haft förut och varit väldigt nöjda med. Ville egentligen inte bli av med honom men är väldigt kul att ha tillbaka honom. Han känner klubben bra och vi känner honom bra. En superbra ersättare till Rasmus Ekström.

Att klubben är nöjda med sitt lag råder ingen tvekan om.

– Vi är jätte-, jättenöjda. Vi har haft en bra silly. De vi är mest nöjda med är att vi fick behålla en stor del av fjolårstruppen. Lagbygget betyder mycket och vi har en tight trupp.

Men en sista pusselbit fattas.

– Vi har en plats kvar att fylla, och det är en målvakt till.