Med tre dagar avklarade har de tävlande gått sex rundor. I damklasserna är det färre anmälda varför samtliga deltagare får spela i lördagens finalspel, som utgörs av ytterligare två rundor. I herrklasserna kvalificerar sig topp 24.

I oldboys-klassen har två MGK 49 Nyköping-spelare nått final: Anders Larsson och Lars-Göran Berg. Den förste är på fjortonde plats, med 36,3 i snitt. Den sistnämnde är på sjuttonde plats med 37,3. Nyköpingsspelarna är dessvärre inte särskilt nöjda.

– I torsdags kände vi oss positiva men i dag (läs fredag) är det inte särskilt muntra miner. Det var fruktansvärt kämpigt. Topplaceringarna är nog borta för oss båda nu, hur gärna vi än vill. Målsättningen får bli att sluta bland de tio främsta, säger Larsson. För både honom och Berg genererade fredagen de sämsta resultaten hittills. Nyköpingsbon Mikael Karlsson, som tävlar för Tyresö BGK, ligger tia i oldboys-klassen med 35,7. Leder gör Peter Ericsson från Sjövikens IF – tämligen klart – på 31,7.

I oldgirls-disciplinen är Illi Karlsson från MGK femma av sju deltagande. Med sitt snitt, 46,0, har hon dock 11,5 upp till ettan Bernice Thors, Gullbergsbro BGK.

Också två herrveteraner och en damveteran från MGK får tävla vidare på lördagen. På herrsidan rör det sig om Anders Wallin – tolva med ett snitt på 38,2 – och Guy Johansson. Nämnde Johansson knep den allra sista finalplatsen med sitt snitt på 41,3. Han ligger därmed på 24:e plats i tävlingen. Lennart Jansson, Örebro BGK, är vassast hittills med 31,3. MGK:are som spelat färdigt är Jan Åke Andersson (31:a), Kjell Åke Wallin (33:a), Bert Åndberg (39:a) och Leif Lövström (43:a). Bland damveteranerna är Birgitta Wallin åtta av tio, med ett snitt på 48,8. Lena Nilsson från Sjövikens IF leder på 38,5.