Griparna vann med 52–38 i Mariestad fast man slarvade bort reservheatet. Det var många treor från start och till sist helt överlägset i en på papperet jämn match där vissa hyfsade hemmaförare stoppades helt.

Timo Lahti som inledde säsongen som en av de bästa svenskarna, hade bland annat i avsaknad av sin ordinarie mekaniker en stor svacka. Nu var han precis lika bra som en till sist svinkall vårdag i premiären. Enda skillnaden är att den stora mössan hade bytts ut mot en keps i högsommarvärmen.

När Lahti och Oskar Fajfer var precis så dominerande som man kan förvänta sig mot seriejumbon och fick med sig tre av de övriga så var det inget snack.

Artikelbild

Filip Hjelmland började säsongen segt men nu dominerade han bland reserverna. Viktigt!

– Nej, och med tanke på att vi saknade en av våra mest bärande heatledare (Kacper Woryna) så var det verkligen skönt med den här segern. Vi visade att vi vill mycket som ett lag, säger Linus Eklöf.

Han jagas ut på banan av lagledaren Anders Fröjd med en halv vattenhink från segerblommorna. Sedan creddas junioren Filip Hjelmland när Eklöf har travat tillbaka.

– Visst är jag glad att det har börjat flyta på för mig personligen. Det kändes skitbra i kväll. Men det var verkligen en lagseger, kontrar Hjelmland.

I går var han i kanonslag och kan inte bara se fram emot allsvenska slutspurten, utan längre fram JEM-finalen i Tjeckien.

Artikelbild

Belåten Gripordförande. Man har aldrig sett Percy Lundkvist med en flagga – men annars var munderingen det vanliga.

– Det känns bra att ha allt det att sikta på nu när det flyter på.

Linus Eklöf körde bra i höstas, höjde sitt snitt och såg ut att gå mot en jättefin säsong tidigt i våras. Då kom SVACKAN. Det var varken fart eller stabilitet. I går kväll kunde han både runda hemmaförare till en trea och köra parspeedway, något av Eklöfs paradgren. I sjunde heatet kom en snygg femetta med Ricky Kling – mot landslagsmeriterade tuffingen Tomas H Jonasson och Mathias Törnblom.

Artikelbild

...hittade en tvåpoängare här i sitt första, tajta heat och summerade hela elva poäng plus två bonus.

Det knäckte Örnarna. Helt.

– Nu har jag i alla fall hittat ett par motorer som går bra och det ger en ökad trygghet där ute.

Artikelbild

Nu har Timo Lahti fått fart på grejorna igen och då håller förre finländaren svensk toppklass.

Även Hjelmland har blivit av med den där segheten från i våras. När han fick några småkast nu så är han stabil nog att inte tappa en placering. Det var trots allt JVM-finalisten Alexander Woentin och veteranen Magnus Karlsson som Hjelmland slog i reservheaten och så två tvåor med bonus i de ordinarie heaten. Hjelmland hade kört fullt (!) fram tills Fajfer gick in i tejpen och han kastades ut i nomineringsheatet.

– Men det är också kul att få köra. Jag har också fått lite bättre fart på materialet. Och det ena ger det andra; man får lite bättre självförtroende och plötsligt flyter det på.

Artikelbild

Snacka om lagseger, ja när i alla fall tre stöttade upp Lahti och Fajfer så var det inget snack. Här glatt i andra pausen efter sjunde heatet.

Angående självförtroende får Eklöf slutordet när SN:s utsände undrar om det är en prestigekamp att bli tvåa före Vargarna som tappade greppet hemma mot Västervik.

– Nej, vi tror fortfarande på att vi ska kunna ta oss förbi även Västervik och vinna allsvenskan.