Den snart 22-årige forwarden Ekin Bulut lånas in till Nyköpings BIS från Vasalund. En tuff spelare som ska konkurrera om en startplats.

– Det känns bra att han är klar. Han är jäkligt tuff och vi får en tyngd i anfallet. Tanken är att han ska konkurrera om en startplats, helt klart, säger Nyköpings BIS klubbchef Patrik Berglin.

Bulut kommer närmast från seriekonkurrenten Akropolis IF där han fick en start under vårsäsongen och agerade inhoppare i åtta matcher. NBIS-tränaren är likt sportchefen nöjd över lösningen om spel i Nyköpingsklubben.

Artikelbild

– Vi är glada att vi fått låna Ekin från Vasalund och tackar för att detta löste sig smidigt med alla parter. Det är en beprövad målskytt på denna nivå och han har en hög kapacitet i att bryta ner sina motståndare. Hans förmågor kommer att hjälpa oss och jag är glad att han skrivit på för oss, säger tränaren Brian Clarhaut.

Bissarna som har haft oflyt med skador har sannerligen behövt ett nyförvärv.

– Vi räddades upp lite grann då vi inte är så många, det är många skador som har ställt till det. Vi räknar inte med Fredrik Holster, Suad Gruda och inte nu heller Revend Tovi. Han har åkt på en korsbandsskada under en träningsmatch. Sin andra korsbandsskada i sitt andra knä, säger Berglin om den unga offensiva mittfältaren.

Dessutom ser Noi Olafsson, som är användbar både som mittback och innermittfältare, mer och mer ut att var förlorad.

Artikelbild

Ett till potentiellt nyförvärv som var med och tränade med laget under måndagen var den 22-årige amerikanen Arun Basuljevic som har ett förflutet i New York Red Bulls och senast den danska division 1-klubben Fremad Amager.

– Vi vill se honom i träning först. Vi har till lördag på oss att fatta ett beslut. Men han ska vara tillräckligt bra för att vi ska signa honom, säger Patrik Berglin.