Sedan i lördags har Nyköpings BIS, genom John Wall, annonserat att en anfallare var på väg in i klubben. Vem det handlade om var dessutom hemligt. Men nu har den hemlige spelaren, som visade sig vara Samuel Holm från Åtvidaberg, valt en annan klubb.

– Det är beklagligt, men vi kan inte spilla tid på det, vi måste gå vidare. Vi har ett annat spår, en annan forward. Jag vill gärna att han sätter fötterna här innan jag ropar hej, vi hoppas att det klarnar inom det närmsta dygnet, säger tränare John Wall.

Under onsdagens träning deltog fyra provtränande spelare. Två av dem kändes redan till, förre BIS-spelaren Alen Ahmetovic och Tidjani Diawara från IFK Norrköping närmast.

Artikelbild

John Nyaks Momoh och Tidjani Diawara ställdes mot varandra flera gånger under onsdagen.

– Det märks att Alen haft speltid. Vi har aldrig betvivlat hans potential eller skicklighet. Det känns som att han är mer redo att konkurrera, säger Wall.

– Tidjani har bekräftat den bild vi haft av honom. Det är tillfredsställande, han har en hel del aktioner som vi söker hos en forward. Det känns rätt bra, vi hoppas att han får fortsätta göra en bra vecka.

Men även kanadensaren Ethan Gage var tillbaka i Nyköping för provträning hos sitt gamla lag, under onsdagen gjorde han sin andra provträning.

– Det kändes jäkligt kul att ha honom här. Ethan känns alltid spännande, nu är han dessutom lite jetlaggad, så det får man ha i beräkning.

Artikelbild

John Wall instruerar hemvändaren Alen Ahmetovic.

Sedan har de tagit in ett mer oprövat kort, John Nyaks Momoh, mittback från Sierra Leone.

– Vi fick ett sent tips om honom och valde att titta lite på honom. Där är det mer för att bekanta sig med honom, vi får se hur vi går vidare i veckan.

Men vilka som ligger bäst till för att skriva på för klubben vill han inte avslöja än.

– De har övertygat på olika sätt. Vi har en ganska klar bild över vad vi vill gå för och vad vi kan göra. Det är där vi är just nu, vi kommunicerar via vår hemsida när det är klart, penna på papper.

Bissarna hade planerat att spela en träningsmatch mot Huskvarna på lördag. Men Huskvarna valde att ställa in den matchen, för de har en cupmatch att spela nästa tisdag.

– Jag fick besked jävligt sent. Förutom att jobba febrilt med spelare så har jag fått jaga träningsmotstånd. Jag inväntar besked på eventuell motståndare i dag, säger John Wall.

Division ett är enda divisionen som har uppehåll just nu, alla andra serier är i gång. De flesta andra lag har dessutom spelat cupmatch under den gångna helgen. Bissarna börjar också en vecka tidigare än resten av divisionen, på grund av uppskjuten match mot Umeå då flyget strulade. Det gör det svårt för Wall att hitta motstånd innan deras höstsäsong inleds.

– Vi känner att vi behöver en match innan. Det är ett speciellt läge vi är i, men vi gör det bästa av situationen.