Tre ödesdigra inledande minuter och två insläppta mål i första tävlingsmatchen efter sommaruppehållet i lördags ställde till mycket för Bissarna. De skapade mycket chanser men lyckades aldrig få nätkänning.

– Det handlar om att vara noggrann i allting. Under matchen har vi många bra målchanser som vi måste sätta dit. Det blir viktigt mot Sundsvall, det är ju ett allsvenskt lag så man kanske inte får så många chanser, då måste man smälla dit den när man får chansen, säger mittfältaren Marcus Burman.

På onsdagen blir det som sagt lite tuffare motstånd än normalt då GIF Sundsvall åker ner från Medelpad till Rosvalla för att avgöra vilket lag av de två som går vidare till gruppspelet i Svenska cupen.

Artikelbild

Bissarna kommer ha mycket större trupp tillgänglig till onsdagens match, jämfört med lördagens match då endast två utespelare fanns på bänken.

– Det ska bli väldigt kul att få mäta sig mot ett allsvenskt lag som går ganska bra i allsvenskan. Bottentippat lag som ändå ligger i mitten av tabellen och spelar fin fotboll. Så jag tror att det kan bli en väldigt bra fotbollsmatch med bollen på backen och fint spel. Det ska bli riktigt roligt, säger Marcus.

Vad blir viktigt i den här matchen?

– Framförallt att sätta defensiven och ändå spela vårt spel, göra det vi är bra på. Vi får inte gå ifrån vår spelidé, vi ska göra vår grej och inte anpassa oss allt för mycket efter motståndarna.

Att vara bra i defensiven mot Sundsvall är något som huvudtränare Brian Clarhaut instämmer på, kanske lite extra då tvåan i allsvenska skytteligan, Linus Hallenius, spelar i Sundsvall.

Artikelbild

– Vi måste vara välorganiserade i defensiven, de anfaller väldigt bra i sin 3–4–3-uppställning.

I helgens division ett–match mot Rynninge hade Bissarna endast två utespelare på bänken. Men inför den här matchen är Pontus Nordenberg, Joakim Juhlin och Oskar Karlsson återigen tillgängliga för spel. Dessutom slipper Bissarna avstängning i den här matchen på Kevin Berg som blev utvisad i lördags.

Artikelbild

Nya amerikanska anfallaren Coy Craft.

– Vi är väldigt nöjda med det, går in i matchen med en lite tyngre arsenal än i lördagens match, säger Brian.

Med undantag från en bedrövlig inledning på lördagens match så tycker Brian att lagets insats var väldigt bra.

Artikelbild

Brian Clarhaut var väldigt engagerad i sina instruktioner på tisdagsträningen, här när han visar hur Marcus Burman ska positionera sig.

– Bortsett från de där tre minuterna från helvetet så finns det inte mycket mer jag kan kräva från laget. Kanske önska att motståndarna har en sämre målvakt, han gjorde en fantastisk match.

Så känslan i laget är ändå rätt bra, Bissarna är inställda på att det blir en tuff match men samtidigt en bra möjlighet.

Artikelbild

– Jag tycker att det här är en riktigt bra möjlighet för oss, ett bra test. En bra möjlighet att gå vidare i cupen till nästa år mot en värdig motståndare som har haft en fantastisk säsong.

Efter sista träningen inför matchen mot Sundsvall så känner Brian att han har rätt bra koll på sina motståndare.

– Jag har pratat med Carlos Gracia, som jag tidigare tränat, han sa att det är en viktig match för dem. Jag har sett tre av deras matcher, inte sovit så mycket senaste tiden. Jag tycker att jag känner till motståndet ganska bra och det kommer handla om hur vi kan neutralisera dem.