Bissarna starkast igen – dussin utan förlust

Nyköpings BIS är åtta i tabellen och sätter efter 2–1 med mersmak mot Umeå FC färg på striden om kvalplatsen till superettan.

Pontus Nordenberg höll sig framme vid 1–0-målet när Bissarna vann rättvist mot tabelltvåan Umeå FC.

Pontus Nordenberg höll sig framme vid 1–0-målet när Bissarna vann rättvist mot tabelltvåan Umeå FC.

Foto: Tomas Larsson

Fotboll2019-10-27 18:00

Visst skulle man spelmässigt kunna anmärka på en enda sak. Bissarna gick hårt för 3–0 och var nära genom exempelvis Patrick Lundemos långskott i stället för att spela ut mot hörnflaggan alla de gånger tillfälle gavs sista fem minuterna.  

Men det kändes rätt att bjuda publiken som stod kvar denna kyliga söndag vid blåshålet Rosvalla KGA på lite underhållning.

Bissarna jobbade mer tålmodigt och hade en klart bättre målvakt än den sifferlösa Umeågårdvaren Viktor Frodig som hade hala eller om ni så vill nerviga handskar nu när det gällde så mycket för bortalaget medan Bissarna kunde spela avslappnat med kontraktet i hamn.

– I och med att Umeå fick 2–1-målet får vi inte glömma även Cameron Hoggs fantastiska extraräddning. Jag tycker att precis alla killarna gjorde ett genuint jobb i dag och då är det klart att man är stolt som tränare, säger Brian Clarhaut efteråt.

Första halvleken innehöll mycket ställningskrig och anfallsmässigt nötande på högerkanten där hemmalaget körde fast. Kämpar som Suad Gruda, Pontus Nordenberg och gästernas Nicklas Raaaholt var framträdande aktörer.  

– Umeå var länge riktigt bra bakåt, vi hade mycket boll men kom inte igenom sista tredjedelen, inflikar Clarhaut.

Nordenberg fick för lite bollar när han slickade vänsterkanten, men var helt kompromisslös i några bollvinningar – och så fick han så välförtjänt stånga in en frispark där bollen gick förbi massor med folk inklusive Frodig.

NBIS-bekantingen, succémannen Samuel Kroon som ryktas till Halmstad, fick kliva av i 44:e minuten och Umeå kändes fysiskt men för uddlöst.

Gruda fick ONT i fotleden, reste sig – men det gick inte. Umeå fick momentum men skapade för lite.

I stället 2–0 på avdelningen har ni sett den förut. Rejäle Kevin Custovic kom med ett inlägg, bollen slank rakt igenom Frodig – och formstarke Alexander Alp bredsidade in den. En spegelvänd kopia på sista NBIS-målet i Sandviken.

– Cutstovic och Alp fortsätter att vara heta, Nordenberg är ett kraftpaket, Gruda gör en jättematch i första halvlek – men alla gör sitt jobb väldigt bra, säger Clarhaut.

Nu avstängde Enis Ahmetovic med en forcering samt Patrick Lundemo med ett pressat var nära 3–0 innan 2–1 kom – för sent för Umeås del.

Bissarna har inte förlorat i norrettan sedan 10 augusti, tolv raka.

– Det är så mycket sviter nu så det är svårt att komma ihåg alla, rätt stor skillnad från i våras, ler Brian Clarhaut.

Bissarna har fått fyra tolv raka utan förlust.
Bissarna har fått fyra tolv raka utan förlust.
Bissarna–Umeå 2–1 (1–0)

Målen: 1–0 (40) Pontus Nordenberg, 2–0 (71) Alexander Alp, 2–1 (90+4) Seif Kahdim

Varningar, NBIS: Mathias Benker, Suad Gruda, Kevin Custovic, Jakob Bergman. Umeå: Nicklas Raaholt.  

Domare: Richard Sundell.

Publik: 279.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!