Brian Clarhaut får ytterligen en assisterande tränare. Martin Svensson har skrivit på inför nästa säsong.  FOTO: SANDRA NORDIN

Bissarna värvar från Runtuna

FOTBOLLSETTAN 

Nyköpings BIS har gjort klart med sin första värvning inför säsongen 2019. Det är Runtuna IK-tränaren Martin Svensson som blir en av två assisterande tränare till Brian Clarhaut.

Han har tidigare tränat Stigtomta IF och senast Runtuna IK. Nu fortsätter Martin Svensson som assisterande tränare i Nyköpings BIS från och med 2019.

– Det känns väldigt roligt och jag är glad över att få chansen. Ända sedan jag började som tränare i Stigtomta har det funnits en målsättning att komma till Nyköpings BIS och få chansen att jobba i en organisation på elitnivå. Personligen kommer det att bli en stor omställning att gå från division 4 till division 1 och lär ta ett tag att komma in i allt, säger Martin Svensson till Bissarnas klubbsida.

Svensson blir tillsammans med Robert Andersson assisterande tränare till Brian Clarhaut. Likt Andersson så har även Svensson spelat i Bissarna tidigare och anledningen till att det ska vara två assisterande tränare påstås vara att det blivigt väldigt mycket jobb för Clarhaut.

– Om klubben skall bli ännu mer professionell behöver han uppbackning av fler resurser och därför gick vi ut och sökte en person som är passionerad fotboll och vill något med sitt tränarskap, säger Nyköpings BIS klubbchef Patrik Berglin till hemsidan.