Alen Ahmetovic har spelat mycket och vilar därför från DM-finalen mot Syrianska. Foto:

Bissarna vilar spelare i DM-finalen

Fotbolls-DM

DM-final borta mot Syrianska FC från Södertälje. Det väntar Bissarna Fotboll onsdag kväll. Men klubben ser matchen mer som ett tuffare träningspass, platsen i svenska cupen är ju redan kirrad.

– Ja vi ser den här matchen precis som vi har gjort de tidigare DM-matcherna. De som inte fått så mycket speltid den senaste tiden ska få det. De som har haft mycket ska få reducerad. Det blir som ett ordentligt träningspass, resonerar Bissarnas assisterande tränare Robert "Robban" Andersson.

Några spelare kommer till och med att vilas helt, det gäller högerbacken Alen Ahmetovic och anfallaren Christian Kouakou.

– Tidjani Diawara har lite känningar i baksidan av låret och kommer heller inte att spela, säger Robban.

Troligtvis kommer inte heller mittfältaren Kevin Berg till spel. Berg blev utvisad efter två gula kort i hemmamötet mot Arameisk-Syrianska och kan få ytterligare avstängning.

– Det skulle ha kommit ett besked i dag men vi har inte hört något.

Enis Ahmetovic och Fredrik Holster som också missade bortamötet mot Assyriska senast på grund av avstängning är dock tillgängliga för spel igen.

Från och med måndag nästa vecka är mittfältaren Suad Gruda i full träning igen.

– Jättekul. Han har skött sitt rehab exemplariskt och ligger tre veckor före tidsschemat, säger Robban.

I svenska cupens första omgång väntar sedan antingen IFK Aspudden eller seriekollegan Västerås SK. Enligt förbundet blir det antingen geografisk lottning eller vanlig lottning och det inte är några stora avståndsskillnader.

– Vi har inte hört något om vilket lag det blir, säger Robban.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings BISSportfotboll
Relaterat