• Bissarna behöver skapa mer målchanser än vad de gjorde senast mot Sandviken för att vinna över IFK Aspudden-Tellus i svenska cupen. Foto:
  • Nyköpings BIS assisterande tränare Robert Andersson till vänster. Foto:
1/

Bissarna vill möta lag från högsta ligan

FOTBOLL

Under onsdagen spelar Nyköpings BIS mot IFK Aspudden-Tellus i svenska cupen. En vinst där kan generera i en match mot ett allsvenskt lag.

Det stundar en match i svenska cupen för Nyköpings BIS när de möter division 2-laget IFK Aspudden-Tellus borta under onsdagen. Tankarna inför matchen lyder såhär:

– Det är samma som i DM-matcherna. Vila några spelare och låta några spelare som inte fått så mycket speltid spela. I Svenska cupen är det "bara" tre byten, i DM var det fria byten. Så det begränsar oss lite, säger Nyköpings BIS assisterande tränare Robert Andersson.

Det har varit hårt matchande för spelarna i Bissarna och poängskörden i serien har mer att önska. En match nu som inte är en seriematch är både positivt och negativt.

– För våran skull så är det lite både och. Rent psykologiskt, med tanke på hur det har gått i serien, så gör det inte så mycket. Man går ut och kör bara. Men med tanke på truppen som inte är så jättestor så är det kanske inte så bra att belasta spelarna så mycket. Vi har haft många matcher under en kort tid nu.

Division 1 kommer i första hand för Nyköpingslaget.

– Serien är prio ett. Vi får se hur spelarna känner sig i benen och huvudena. Men vi har inte så många att laborera med så truppen blir väl snarlik den i lördags (mot Sandviken) men sedan vet vi inte riktigt vilka som startar än.

Trots fokuset är på serien och att de kanske inte ska köra med de vanliga startspelarna så är det bara en sak som gäller.

– Självklart vill vi vinna. Vi kan få ett allsvenskt-eller superettanlag att möta i augusti. Det är lite roligare än att boka in en träningsmatch.

För en vinst så krävs mer målchanser än senast.

– Det handlar mycket om att vi ska spela vårt spel och skapa målchanser genom det. Vi ska vara mer direkta och desperata i sista tredjedelen. I senaste matchen hade vi väl 63,4 procent i bollinnehav men bara två skott på mål. Vi skapade alldeles för lite.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings BISSportfotboll
Relaterat