Förra veckan stod det klart att Brages anfallare Simon Alexandersson, 25, lämnade för spel i den norska klubben Kristiansund BK. Nu ser det ut som att Bissarnas glödheta forward Christian Kouakou, som har fyra månader kvar på kontraktet, kan bli hans ersättare.

– Christian är bara rykten, säger Nyköpings BIS klubbchef Patrik Berglin.

Kan du bekräfta eller dementera ryktena om Brage?

– Jag kan inte dementera det helt. Han har fått ett bud från Brage.

Den tidigare AIK-talangen Christian Kouakou har sannerligen fått fart på målproduktion i Bissarna. 23-åringen gjorde den gångna säsongen 16 mål på 24 matcher och har i år inkasserat 13 fullträffar på 15 matcher i Norrettan.

– Ska vi skicka vår målskytt så måste vi veta att vi får en annan. Skulle Christian försvinna tror jag inte att vi skulle se en lika bra målskytt i Bissarna på länge. Det är svårt att få sådana spelare. Oavsett vad som händer så kommer Christian spela i Superettan 2019, minst. Det är svårt för oss att behålla honom.

Med drygt fyra månader kvar på kontraktet står Bissarna vid ett vägval. Ha kvar honom säsongen ut och han kan gå gratis eller släppa honom nu och få pengar. Ett annat drömalternativ är att målsprutan förlänger och stannar i Nyköpings BIS.

– Vi står i valet och kvalet. Det är en diskussion med Brage och det är säkert flera som vill ha honom. Vi vill gärna ha kvar honom och förlänga, men det är nog ett drömscenario.

IK Brage från Borlänge ligger just nu på en femteplats i Superettan med sina 27 poäng efter 16 omgångar.