Alla minnesgoda vet att Bissarna i förra hemmamatchen mot Sandviken tappade 3­–0 till 3–3 från 82:a matchminuten. Det efter ett inledande misstag som gjorde att laget tappade allt det fina spel man haft tidigare i matchen.

Söndagens hemmamöte mot FC Linköping City hade egentligen samma matchutveckling. Bissarna gjorde en strålande första halvlek. 2–0-ledningen kunde verkligen ha varit mer. I andra försvann först det fina spelet och på slutet kom misstagen som gästerna utnyttjade och rädda en poäng med.

Det är bara att konstatera att Bissarna årgång 2019 har blivit något av en Doktor Jekyll och Mister Hyde.

Artikelbild

| Emil Larnesjö fick hoppa in i mittförsvaret eftersom Mathias Benker låg febersjuk hemma.

– I andra halvlek får vi lite mer panik i vårt spel. De flyttade upp mycket folk och började spela rakt, analyserar en minst sagt däven Brian Clarhaut efter att först ha låst in sig med alla spelarna en god stund.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, konstaterar Bissarnas huvudtränare vidare.

Det har blivit som att laget hamnat i en ond cirkel där man blandar väldigt hög kvalitet med riktigt usel. Misstagen är för enkla och stora.

– Vi måste försöka ta oss ur det på något sätt, säger Clarhaut och det hörs att han just nu så här direkt efteråt inte har någon klar lösning på problemet.

Artikelbild

| Marcus Burman var farlig när han kom med sina djupledslöpningar. En gång var han bara en sista desperat rensning från en Linköpingsspelare att bli fri.

När laget gick in i till pauskaffet såg ju allt så bra ut.

– Och vi sade i halvtid att vi skulle fortsätta på samma sätt i andra.

Artikelbild

| Enoch Adu gjorde Bissarnas första mål efter en rasande snabb spelvändning. Han var sedan bara en reflexräddning med översidan av armen av Linköpingsmålvakten från att göra ännu ett kontringsmål precis innan paus.

Bissarna hade ett antal fina omställningar, två som gav mål. Först genom EnochAdu efter en grymt snabb spelvändning efter Linköpingshörna. Sedan snodde Ben McKendry boll högt upp i plan, kanadensarens första halvlek var magnifik. Han spelade vidare till Oscar Karlsson som klackade Jason Romero fri. Både Adu och Romero kunde med gott om tid placera bollen i hörnet med en bredsida.

Det kunde lätt ha varit mer.

Artikelbild

| Jason Romero omgiven av fem gultröjade Linköpingsspelare. I andra halvlek skapade inte hemmalaget knappt några målchanser alls.

­– I andra tappar vi positionerna och vi är inte lika aggressiva, säger Clarhaut.

I ärlighetens namn så lyckades inte Linköping skapa några egentliga farligheter förrän en kanon i 72:a matchminuten som Gustaf Halvardson tippade till hörna.

– Sedan gör vi individuella misstag, suckar Clarhaut.

Den påföljande hörnan lyckades Bissarna nicka in själva vid första stolpen. I 93:e matchminuten fick mittförsvaret iväg en halvfösning till rensning rakt på en motståndare. Denne stack i djupled och kunde enkelt hitta en fri medspelare framför mål.

Ridå Bissarna.