Den tidigare skadedrabbade Maja Björklund var tongivande när IFK Nyköping bortaslog Hällybrunn under lördagen. Foto:

Björklund tvåmålsskytt – IFK-damerna nära nytt kontrakt

Fotbollstvåan

Maja Björklund klev fram som tvåmålsskytt i en överlag stabil insats av IFK Nyköping – som gav 3–0 (2–0) borta mot tabelljumbon Hällbybrunn.

– Dalhem under strecket har åtta poäng upp till oss och det är nio poäng kvar att spela om. Men jag ska väl inte säga för mycket, sa IFK-tränaren Jeremias Varas när han tänkte på tabelläget och det som återstår.

Poängkalkyler i all ära – men IFK har börjat hitta allt mer rätt. Spelet har utvecklats och blivit allt mer vägvinnande och truppen är förhållandevis bred och konkurrenskraftig. Ja, det här bör onekligen lösa sig. En viktig och vägvinnande detalj är det höga presspelet. Agnes Halvardssons ledningsmål var en direkt konsekvens av detta.

– Målvakten blev stressad och slog den rakt i gapet på Agnes som fick öppen gata och kunde placera in den, beskrev Varas.

Inte långt senare utökade Maja Björklund på Skogsvallen i Eskilstuna.

– I paus pratade vi om att punktera matchen så tidigt som möjligt och inte skapa någon onödig spänning. Och vi fortsatte pressa.

3–0 kom också så småningom och det var ånyo Maja Björklund som ordnade detta.

– Överlag kändes det stabilt. De hade egentligen inga farligheter. Det blev en hel del långbollar, sa Varas,, som framhöll tvåmålsskytten Björklund och pålitliga mittbacksparet Alice Jansén och Signe Dirke.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

IFK NyköpingJeremias VarasSportfotboll
Relaterat