• Alex Edberg är tillbaka i Griparnas lag på torsdag. Foto:
  • Det är även unge William Björling, här i Motala vilket i sin tur innebär att Emil Millberg kan fortsätta att hitta form och självförtroende nere på reserven. Foto:
1/

Björling och Edberg är tillbaka i första finalmatchen

SPEEDWAYALLSVENSKAN

Nu ska allsvenskan avgöras. Griparna reser till Motala för första finalmötet mot Piraterna. Två tidigare skadade förare, William Björling och Alex Edberg är tillbaka i Nyköpingslaget.

Griparnas lagledare Anders Fröjd har väldigt klart för sig vad som krävs i den första finalmatchen borta mot Piraterna från Motala.

– Reservheaten blir väldigt viktiga. Helst ska vi ha oavgjort med oss där, alltså 6–6. På förarplatserna ett till fem är vi något bättre än dem, säger Fröjd.

Griparna slog i grundserien Piraterna med 48–42 i Motala och på hemmaplan med stora 55–35.

– Men det är lite andra förutsättningar nu. Det är inte varmt och torrt. Det kan var lite blött och jobbigt och lite andra förutsättningar, säger Fröjd.

Alex Edberg är tillbaka i laget efter smällen i den första semifinalen borta mot Valsarna då han flög över cykeln och slog båda benen i styret.

– Han säger att han är okej. Men Alex är ett stort frågetecken. Han får den här matchen på sig.

Fröjd konstaterar att Edberg i lördags körde i Finland med nio poäng som resultat. Under söndagen var han i Västervik. Där blev det bara en inkörd poäng.

Emil Millberg som tar plats på reserven bredvid Edberg i Motala hade ingen lyckad semifinalkörning, varken i Hagfors eller på Nyköpings motorstadion.

– Men då körde han på ordinarie plats. Emil hade en jättesvacka från mitten av juli till mitten av augusti men nu är han på väg tillbaka. Jag tycker han sett riktigt bra ut åkmässigt och i starterna.

Tillbaka i laget efter skada är även 18-åringen William Björling.

– Han tränade för fullt i Målilla i går (läs måndag) och blir lite av gubben i lådan. Men man ska ha klart för sig att det är en otrolig skillnad att köra i väst två än i väst sex.

Fröjd räknar med att laget kommer att ligga under efter fyra körda heat.

– Men det får inte bli för mycket, för sedan börjar vi tugga i gång.

Det enda orosmoment är att manskapet kommer in fel i matchen, då kan det bli tungt. Griparnas lagledare konstaterar att kommer hans heatledare upp i tio poäng så ser det riktigt bra ut till returen på hemmaplan.

– Vi kan ligga under med upp till tio poäng borta och ändå vända på hemmaplan. Men det får inte bli mer än tio, säger Anders Fröjd.

Här är lagen i första finalmatchen i Motala på torsdag

Piraterna kommer med den högst väntade uppställningen:

1: Kai Huckenbeck

2: Jonas Davidsson

3: Daniel Davidsson

4: Anton Karlsson

5: Linus Sundström

6: Kenny Wennerstam

7: Johan Jensen

Griparna överraskar lite mera efter att William Björling är i körbart skick igen:

1: Timo Lahti

2: William Björling

3: Linus Eklöf

4: Oliver Berntzon

5: Peter Ljung

6: Emil Millberg

7: Alex Edberg

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

GriparnaSportspeedway
Relaterat