Tre individuella SM-guld och ett brons, det vann Björn Jansson under 2017. Nu är det klart att han även prisas för årets individuella idrottsprestation som framröstades av Nyköpingsbor.

– Hade ingen aning om att jag skulle få det. Men kul att folk röstade på mig. Bågskytte är ju inte den största sporten, jag trodde att någon kanotist skulle ta hem det, säger Björn Jansson.

Motiveringen till priset löd bland annat – "Björn Jansson har under 2017 visat att han är en av Sveriges bästa allround skyttar".

Artikelbild

Hur känns det?

– Det känns bra. Det var väl lite oväntat men det känns bra. Men jag tycker att det är ganska välförtjänt.

En säsong med flera medaljer gör det sannerligen välförtjänt. Men Björn är ändå lite besviken över en tävling.

– Det var ett väldig bra år. Hela säsongen gick bra. Det enda negativa var väl utomhus tavel-SM i Motala som inte stämde den helgen, men annars kändes det bra.

Är det några speciella minnen du bär med dig från det året?

– Inomhus-SM är det bästa. Det har jag aldrig vunnit förut. Det ligger högst. Jag gick till optikern två veckor innan och fick glasögon en vecka innan, det var en bidragande orsak till att jag vann känner jag. Jag märker nu när jag skjuter utan glasögon, det är väldigt svårt att fokusera på tavlan och siktet.

Vad väntar tävlingsmässigt 2018 som du ser fram emot?

– Inomhus-SM om två veckor i Eslöv, får se om vi kan försvara guldet där. Men jag har en skada i nyckelbenet nu som har gjort det svårt att träna de sista månaderna, så det känns lite osäkert.

Stipendiaterna hyllades på Bomässan på Rosvalla under lördagen..