Foto:

Ännu ett lokalt herrlag drar sig ur division 6-spelet

FOTBOLL

Björnlunda IF, som de senaste åren har haft samarbete med Mölnbo IF, tvingas med kort varsel dra sig ur stundande division 6-seriespel.

Det var med brustet hjärta som ordföranden tillika spelaren i Björnlunda IF Lars Rushton tvingades lämna beskedet till sina lagkamrater i veckan. Det blir inget seriespel för laget 2017. Det är andra laget som på kort tid, efter IK Tun, som kastar in handduken inför division 6-spelet.

– Vi hade möte i måndags och kom fram till att vi inte skulle mäkta med det. Vi har inte haft tillräckligt med närvaro av spelare och heller inte tillräckligt med ledare som kan sköta det, säger Lars Rushton.

Träningsderbyt mot Gnesta FF, 3–3, blev det sista efter en stökig försäsong.

– Jag har aldrig varit med om att vi fått ställa in träningsmatcher förr. Det har varit väldigt varierande antal på träningarna och svårt att få kontinuitet, säger Rushton.

Man har till och med lagt träningar i Södertälje för att locka folk. Men när dessutom fleråriga samarbetspartnern Mölnbo IF drog sig ur samarbetet av personella och ekonomiska skäl blev det för tufft.

– Inget är hugget i sten då vi får se vad det blir för idéer eller vad som väntar till nästa år. Kanske det här för något gott med sig. Björnlunda har vad jag vet haft seniorlag alltid sedan klubben bildades, nu får vi satsa allt på våra fyra ungdomslag i stället, säger Rushton.

Han har även andra funderingar:

– Ett drömscenario är att flera klubbar går ihop, så kanske vi får ett par schysta lag i kommunen, i stället för att alla småklubbar spelar i sjuan.

En serie som Björnlunda får ta nya tag i, nästa år eller senare.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Björnlunda IFSportfotboll
Relaterat