I stora stycken och med undantag för kvitteringsmålet i den fjärde tilläggsminuten såg det riktigt hyggligt ut från ett tabellmässigt sett pressat hemmalag.

– Det ser ju jättebra ut. Vi skapar chanser i första halvlek och vi gör det väldigt varierat, både från kanterna och med skott utifrån, säger Dago Funes, lagkapten i Nyköpings BIS.

Han själv testade skottlyckan dubbelt upp – ett med vardera fot – i samband med en dubbelhörna när matchen passerat 20-minutersmarkeringen. Två bra målvaktsräddningar båda gångerna dock. Mittfältskollegan Suad Gruda var snäppet närmare några minuter därefter men skottet tog i utsidan av bortre stolpen. Ja, spelet fanns, målchanserna likaså men däremot inte en fullt logisk och ordentlig utdelning.

Artikelbild

– Det var länge sen vi hade så många inträden i boxen. Avslut likaså, konstaterade en samlad NBIS-tränare i John Wall.

Ett av alla dessa inträden i bortalagets straffområde belönades med en straffspark. Nämnde Gruda var nästan på väg ut mot den ena hörnflaggan, men trycktes omkull bakifrån och i en idealisk vinkel för domare Adam Ladebäck. Funes var, som så många gånger tidigare, bergsäker från straffpunkten. Om än inte bergsäkert, hemmalagets fredande av sin 1–0-ledning kändes därefter ändå hyggligt säker i kombination med ett uddlöst Carlstad United som frånsett jumbon IFK Luleå gör minst mål i serien.

– Men de kommer på kanterna flera gånger om i slutet, konstaterade straffsparksförvaltare Funes.

Han funderade noga och eftertänksamt till varför det blev på det viset.

Artikelbild

– Vet inte om det är att vi är lite dumma i att vi inte kan stänga det riktigt helt. Tyvärr så stänger vi dem inte riktigt, så de får stå och mata och sikta.

Alla försök avstyrdes på ett eller annat sätt – utom det sista i den fjärde tilläggsminuten. Inlägget i sig och nicken från Stefan Jadnert var av god kvalitet.

Artikelbild

– Till slut kom det ju. Det var flera situationer och till slut får de resultat på det, sa Funes.

Ett sent baklängesmål, som renderar i ödesdigert poängtapp, är ett tema som känns igen vad gäller Bissarna i norrettan anno 2017.

Artikelbild

– Jag vet inte om det är trötta ben... det sker mycket byten, jobbig plan på grund av regnet, funderade Funes vidare.

NBIS-tränare Wall talade om ett helt kedjeförlopp som låg bakom den sena kvitteringen.

Artikelbild

– Vi hade naturligtvis kunnat vara fler spelare på spelaren som slår inlägget, menade Wall.

Inlägget kom från bortalagets offensiva vänsterkant, det vill säga den kant där Siriuslånet Jakob Bergman huserade defensivt sett. Bergman fick chansen från start efter inhopp mot Västerås föregående helg.

Artikelbild

– Jag är jättenöjd med vad Jakob presterar. Han visar positiva intentioner och effekter. Bra på huvudet, bra både framåt och bakåt. Inte mycket att klaga på, berömde Wall.

Det låg förstås närmare till hands att i NBIS-lägret klaga på att tre högst välbehövliga poäng förvandlades till en enda i slutändan.

Artikelbild

– Varenda poäng för oss är givetvis viktig. Den här poängen kanske kan ge oss någonting i slutändan ändå, men i dag var det en "trea" som gällde och ingenting annat, avslutade Dago Funes.