Foto:

Boströms gäng till Svansta för att vinna

SPEEDWAYALLSVENSKAN
annons

Med ett lite förändrat lag kommer Vargarna på besök till Griparnas hemmabana Svansta. – Det kommer bli en oerhört tuff match, säger Vargarnas lagledare Mats Boström.

Nyköpingsbon och tidigare Griparna-lagledaren Boström känner givetvis till Svansta och dess förutsättningar. Precis som flera förare i laget som haft Svansta som hemmaplan.

– Svansta är en svår bana att åka om på och riktigt hal. Finns inte så många linjer att välja på, så det blir häftigt. Men vi åker för att vinna, säger Mats Boström.

Han konstaterar att flera av hans förare givetvis hittar runt. Kim Nilsson var firad stjärna i Griparna innan och även Anders Mellgren och Daniel Davidsson har kört i Griparnaväst.

Angående laguttagningen säger Boström:

– På ettan och tvåan hoppas jag att bröderna Davidsson ska hoppa iväg från start. Sedan kommer Kim hjälpa Kenny och Linus får köra två heat med reserv. Vi får se hur långt det räcker.

Mellgren är en av de förare som kommer in när John Lindman, en annan tidigare Griparnaförare och Nyköpingsbo, bestämde sig för att ta timeout förra veckan.

– Det blev för mycket hetsjakt på honom efter de senaste krascherna. Vi kom överens om pausen med hans familj och jag hoppas verkligen John kommer tillbaka sedan.

Hur ser ni på att det blir match två dagar i rad?

– De är så vana och professionella grabbarna, de flesta har ju tre dagar i rad med elitserien på tisdagen. Linus ska dessutom köra i Polen på fredag och i Italien på lördag...

Vargarnas lag mot Griparna

1 Jonas Davidsson

2 Daniel Davidsson

3 Kim Nilsson

4 Kenny Wennerstam

5 Linus Sundström

6 Anders Mellgren

7 Johannes Stark

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

GriparnaMats Boströmspeedwaysport
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka