Stark avslutning gav Brio värdefull derbysege

Tre riktigt bra serier gav Nyköpingslaget Brio segern i derbyt mot BK Örnen under lördagen. Brio vann matchen med 14-6. "Jag blev faktiskt orolig efter den första serien" säger Robert Billnert.

Petter Paulin spelade inte förra matchen, men kom tillbaka starkt i mötet mot BK Örnen. Han gjorde till slut 896 poäng.

Petter Paulin spelade inte förra matchen, men kom tillbaka starkt i mötet mot BK Örnen. Han gjorde till slut 896 poäng.

Foto: Ulrika Gustafzon Cummings

Bowling2020-02-22 13:56

Den första serien förlorade Brio med knappa 2-3.

– De spelade bra och vi spelade mindre bra, säger Robert.

– Vi skötte oss ändå bra i den första serien och vi tog två poäng,  trots att de tog 1731 i den serien. Sen kör vi över dem i de tre sista. De hade ingen chans, skjuter Petter Paulin in.

Vad sa ni då mellan serierna eftersom matchen ändrade karaktär?

– Egentligen ingenting. Vi vet vad vi ska göra, säger Robert

– Men det är som vanligt den här säsongen om man får säga så. Vi tappar alltid poäng i den första serien, onödiga poäng, säger Petter.

Båda killarna gjorde två riktigt bra matcher. Petter fick ihop 896 poäng och Robert hela 932.

– Även en blind höna.... säger Robert skämtsamt och fortsätter.

– Inte personbästa men ett toppfem, topptre resultat den här säsongen.

Brio vann den andra serien med 4-1, tog hem den tredje med 3-2 och vann så den sista klart med 5-0.

Petter noterade sex strikare i den serien.

– Jag spelade bra jag är riktigt nöjd. Det har känts lite si så där på sista tiden så det var skönt att det släppte nu. Speciellt i en sådan här viktig match och mot ett Norrköpingslag, säger han.

Petter avslöjar att han tränat lite annorlunda den senaste veckan.

– Oftast brukar jag inte olja upp olika oljeprofiler, trots att jag jobbar här i bowlinghallen, men nu har jag gjort det. Det ger jättebra resultat. Det kommer jag garanterat fortsätta med om det går så här bra, säger han leende. 

Brios övriga poängplockare i matchen var; Linus Endahl 875 poäng, Jonas Pettersson 831, Anders Hagberg 829, Sebastian Eriksson 814, Christer Paulin 800, Lasse Billnert 394 och Johan Ekström 331.

Laget ligger på kvalplats upp till elitserien. En ovanlig position för Brio som annars vid den här tidpunkten på säsongen brukar slåss om överlevnad i allsvenskan.

– Det här är den bästa säsongen som vi gjort på många, många år. Just nu brukar vi får kämpa för att hålla oss kvar och nu finns elitserien framför oss. Inte för att vi ska dit, säger Robert.

– Nej målet är att hålla oss kvar i allsvenskan, men får vi kvala till elitserien vore det jättekul. Då får vi möta bra spelare, säger Petter.

– Och få storstryk, säger Robert och skrattar.

Att Brio som lag mår bra just nu är en underdrift. Får se om känslorna är de samma efter nästa helgs dubbelmöten mot Örnen och Team Baltzar.

Robert Billnert ser lite fundersam ut på bilden men han hade egentligen inte så mycket att fundera över. 932 poäng blev det till slut.
Robert Billnert ser lite fundersam ut på bilden men han hade egentligen inte så mycket att fundera över. 932 poäng blev det till slut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!