Nu var det "bara" ett leverslag som ukrainaren satte dit i samband med att Erik gick över och boxades southpaw.
– När man går med högern före vrider man upp leversidan mot motståndaren – och jag var helt enkelt för avslappnad. Leverslag ser groteskt ut och det gör också skitont i början. Men det sjuka är att efter fem minuter är det som att det aldrig hade hänt.
Är det läropengar på den sekvensen?
– I så fall en påminnelse om att man inte ska slappna av en enda sekund och känna sig säker på sparringen heller. Den skulle aldrig hända med den koncentration som jag har under match. Det hände senast på sparring för tre och ett halvt år sedan, säger Skoglund – med ett leende.
Det är ett effektivt slag.
– Ja, man riskerar ju att tappa en match på ett sådant slag. Den största risken är att man inte klarar räkningen, men det är klart att det påverkar ronderna efter också.
Om fokus var på att just vara avslappnad i boxningen på den första sparringen blir det en mera aggressiv stil längre fram.
– Jag kommer köra uppgifter som går ut på att gå ner mera i knänen, inte backa undan mot repen – utan få mera kontakt. Sedan kanske föra honom framför mig mot slutet om han skulle bli trött, säger Skoglund.
Sex ronder orkade Makhteienko – utan att dricka vatten. Det gör man först efter träningen i Ukraina.
– Min boxning går ut på att hitta lägen för min höger och det gjorde jag ju ett par gånger fast Erik är en bra boxare, sammanfattade Pragboende Makhteienko – när han bjöd till för att plocka fram den lilla engelska som fanns.
Eriks tränare, Tommy Antman, kunde se det positiva med hela sparringen.
– Jag tycker att Erik skötte sig väldigt bra för att vara den första sparringen där han bara ska komma i gång. Han var avslappnad och bra, men lite för nonchalant på slutet – det straffade sig ju och sånt kan bara vara bra så här i början av en sparringperiod.
Vill ni verkligen att Makhteienko ska gå max och landa sin höger på det här sättet?
– Absolut! Det är därför vi har tagit hit honom. Jag vill inte ha någon skuggboxning utan precis det han bjöd på i dag, det är en tuff yrkesman, konstaterar Erik Skoglund.