• Mesut Ismash hade koll på Nils Petterssons taktik med många låga sparkar – en ny övertygande seger hemma på Elixir. Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Raymond Johansson Wigardt gjorde en jämn match mot Navid Badi och skapade bra tryck hos hemmapubliken på Elixirs gym. Men det blev ändå den andra raka förlusten där för Raymond mot lika många landslagskilla Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Khamzat Girikhano och Allstars vill psyka Adnan Music, om inte alls hade någon bra dag denna lördag. Foto:
1/

Bra matcher av Raymond och Mesut i hemmagalan

Kampsport

Först imponerade Mesut Ismash en gång till när han en klart tyngre motståndare. Sedan hade Raymond Johansson Wigardt matchen mot landslagsmeriterade Navid Badi helt jämn in i slutsekunderna. Det var en rätt bra lördag för Pancrase Nyköping.

Det finns få saker som MMA-publiken i Nyköping har gillat så mycket på 2000-talet som när Raymond Johansson får hugg i sina matcher. Det fick han ett par gånger när han för andra Elixirgalan i rad fick möta landslagsmeriterat motstånd, nu i form av göteborgaren Navid Badi.

– Raymond gör det bra i en riktigt fin match. Visst, några gånger har han chansen, men det är samtidigt en landslagskille som han möter som får ner honom någon gång i de lägena. Vi ändrade taktik med att möta det dyket med en uppercut – men gjorde det lite för sent, analyserar Ulf Silverbern efteråt.

Göteborgsklubben Gladius tränare hade knapp seger till Raymond innan Badis sista grepp gjorde att Raymind fick klappa i mattan.

– Nu har Raymond förstått att han tillhör den absoluta eliten i landet, säger Silverbern.

Det gör Mesut Ismash i ännu större grad – i MMA B som tidigare var shootfighting. Där är han rankad tvåa i landet, men nu gick Ismash upp en viktklass.

– Kilen som jag mötte (Nils Pettersson från Norrköping) väger sju kilo mer än mig så jag visste att mina boxningsslag inte skulle räcka för att knocka honom. Det var därför som jag tog ner honom flera gånger.

Lite oväntat lite boxning mot vad jag trodde?

– Ja, men jag är stark och har blivit mycket bättre i brottningen sedan förra hemmagalan. Jag tränar brottning varje dag med Raymond, som är en jätteduktig brottare. Sedan har det börjat en judokille i klubben som har visat mig några tekniker.

En gång såg det ut som att du satt helt fast, var det så?

– Nej, det var inte alls en så tajt giljotin som många trodde. Och jag kunde ställa mig upp. De sista 30 sekunderna var taktiska. Jag får vara nöjd med matchen, säger Ismash både gick in och firade med den somaliska flaggan.

Slutligen kändes det redan när Allstars Khamzat Girikhanov gjorde en kaxig entré att Adnan Music skulle få det jobbigt. Adnan, som fortfarande tävlar för sin bosniska klubb Tuzla men tränar med och coachas av Pancrase Nyköping, hade stora problem att klara invägningen och såg fortfarande lite tärd ut i när Music äntrade buren.

Adnan som har fina meriter i thaiboxning hade hoppat in på kort varsel och i lördags var Khamzat alldeles för bra. Domaren stoppade matchen innan minuten var avverkad.

– Inställningen med flera glömda skydd och att han verkade vara lättad att det var över efteråt är inte okej – och det kommer han få veta, säger Silverbern.

Men två av tre godkända betyg kunde han dela ut.

– Raymond och Mesut gör bra matcher. Förutom några svingar i början för Raymond visade de att de har slipat bort yvigheten som båda har haft i boxningen . Det finns inte längre. Det tar många år att kunna bli riktigt bra i boxning och brottning i samma match, men stora drag fick de ihop helheten, säger Silverbern.

De hetaste matcherna på MMA-galan i Nyköping

MMA B:

Mesut Ismash (Pancrase Nyköping)–Nils Pettersson (East IF Norrköping) 65,8 kilo.

Ismash håller sig lugn och vinner med 3–0; kändes mest desperat när Norrköpingskillen höjer nävarna i luften för att om möjligt påverka domslutet.

MMA A:

Daniyal Shamkhalov (Västerås)–Bilal Tipsaev (Allstars Stockholm) 65,8 kilo.

Tipsaev vinnare på submission genom en så kallad giljotin 53 sekunder in i andra ronden.

Nermin Mehmedagzic (Gladius Göteborg)–Tobias Söderberg (Mjölby) 70,3 kilo.

Söderberg vinnare på submissin, 3–0.

Navid Badi (Gladius)–Raymond Johansson (Pancrase Nyköping) 70,3 kilo.

Länge en helt jämn match men Badi tvingar fram en submission i slutsekunderna, då Raymond klappar i mattan.

Christian Stigenberg (Söders fight gym)– Axel Karlsson (Gladius) 77.1 kilo.

Klar seger till Axel, 3–0 i domarpoäng. Mest spännande när Stigenberg föll genom burdörren.

Adnan Music (Skill gym Tuzla)–Khamzat Girikhanov (Allstars) 83,9 kilo.

Khamzat öppnar med upprepade slag och domaren stoppar matchen redan efter 57 sekunder.

Läs mer om dessa ämnen

MMASportkampsport