Bra säsongsstart för Ludwig Fleetwood

TRIATHLON

Visserligen "bara" 31:a man i mål. Men ett stort internationellt startfält fanns på plats i Sydafrika. Och det är fortfarande tidigt på säsongen. Så Ludwig Fleetwood var hyfsat nöjd i alla fall.

– 31:a är ju sällan ett resultat man kollar på och är jättenöjd över. Samtidigt måste jag vara realistiskt, det är så jäkla tuff konkurrens inom kortdistansen just nu, stenhårt för varje placering! Därför är jag ändå nöjd med mitt lopp, säger Ludwig via sociala medier.

Sedan årsskiftet är han och träningspolaren Oskar Djärv på plats i Stellenbosch i Sydafrika för försäsongsträningen. Platsen är ett litet Mecka för världens alla triahleter.

När det sedan bjöds på världscuptävling över sprintdistans ställde duon naturligtvis upp. Ett skönt avbrott i mängdträningen.

– Det är endast februari och med tanke på fjolåret är jag ju nöjd att söndagens lopp kändes bättre än majoriteten av mina race 2017. Jag vill högre upp i listorna men är inte där just nu helt enkelt, fortsätter Nyköpingskillen.

Den inledande simningen gick okej. Med så många startande blev det slagsmål runt första bojen, överhuvud taget riktigt tight mellan alla genomsnittliga simmare.

– Jag var uppe ur vattnet som 35:a dryga 30 sekunder efter täten.

Ludwig hamnade på cyklingen i en andraklunga med ett 30-tal cyklister. De jagade täten genom hela cykelloppet men kom aldrig närmare. Men de förlorade heller ingen tid.

– Jag kände mig stabil på cykeln, var med och drog en hel del och var vass rent tekniskt. Jag klev av cykeln som nummer 40.

Löpningen började illa.

– De första två kilometerna var hemska. Pulsen rusade och jag led oerhört mycket. Till slut lyckades jag kyla ned mig tack vare vattnet som delades ut längs banan. Då hittade jag äntligen fart och lyckades hämta hem lite tid och placeringar igen, beskriver Ludwig.

I mål hade han tiden 54,53. Vann gjorde sydafrikanen Richard Murray med tiden 52,15. Träningspolaren Oskar Djärv var 37:a med tiden 55,57.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

TriathlonLudwig FleetwoodSportCykellöpning simning
Relaterat