Benjamin Gonzalez på mattan under den egna tävlingen Sörmlandsträffen tidigare i år. OJK-talangen började den gångna helgen den nya säsongen i Lindesberg.

Bra start på säsongen för OJK-talanger

Judo

Oxelösundstalangen Benjamin Gonzalez fick perfekt start på den nya säsongen. Det blev seger i klassen på Linde Judo Open, det efter fyra raka segrar. Det ble klassegrar även för tre av Benjamins lagkamrater.

Efter en sommar med hård träning var OJK-talangen på tävlingsmattan igen. Frövi Judoklubb i Lindesberg arrangerade Linde Open. Benjamin fick första matchen överstökad på blott 15 sekunder. Ett ipponkast avslutade matchen.

I match två fick Benjamin först in ett wazari-kast som gav sju poäng. Därefter ett ipponkast och match två var över. Även i tredje matchen blev det ipponseger. Nu efter runt 40 sekunder.

Om de tre första matcherna var enkla blev den fjärde och sista matchen desto tuffare. Men efter runt tio minuter fick motståndaren sin tredje varning för passivitet. Vinst till Benjamin och guldet klart.

Närmast väntar tävlingen J SWOP i Stockholm. Där kommer han att tävla i U18-klassen.

Det var fler OJK:are som fick med sig medalj av ädlaste valör från tävlingen. Hugo och Jacob Ivarsson vann alla sina matcher och blev därmed klassegrare. Det blev även Tony Johansson, även han efter raka matchvinster.

Läs mer om dessa ämnen

Oxelösunds JKSportJudo