Sebastian Eriksson inledde med en 299-serie och Brio hade flyt i spelet under långa stunder, men föll ändå med knappast möjliga marginal mot gästade Vimmerby. Foto:

Brio tappade greppet – nu väntar derbykval

Bowling

Det var egentligen alldeles för mycket som skulle inträffa för att Brio skulle undvika kvalspel. Det var ändå surt att förlora i sista omgången med 9–10, trots en fantastisk start och tre som landade över 900 – och nu väntar Nyköpingskollegan MAC i det allsvenska kvalet.

Visst fanns det spelare i Brio som gillade spänningen att plötsligt få kvala mot Nyköpingskollegan Mini Arccus Club. Men när SN-sporten pratade med Sebastian Eriksson och det hela förvisso bara var virtuellt, med den största sannolikheten att förändras, var han inte inne på den linjen.

– Det känns dåligt för bowlingen i Nyköping att det bara finns plats för en av oss till nästa steg. Det vore roligare om båda hade chansen att få spela i allsvenskan nästa säsong, säger Sebastian Eriksson.

Brio smällde på med mäktiga 1909 i första serien, vilket "bara" gav 4–1. Sedan två jämna serier.

– Min känsla var också att vi hade det efter halva matchen. Nu var det så mycket som skulle inträffa om vi skulle ta oss förbi både Matteus-Pojkarna och Stureby att det kanske satte sig lite i huvudet mot slutet av den här matchen. Men med vårt spel vinner vi normalt sett, analyserar Sebastian Eriksson.

JonIngi Ragnarsson (928) och Sebastian Eriksson (923) vann inte ens alla fyra matcher då Vimmerby exempelvis hade Jonny Sandberg som spelade som en klocka och slutsummerade 956. Eriksson inledde med elva raka strikar.

– Det är märkigt att man aldrig vänjer sig med det läget. Jag har fått slå ett par 300-ingar men det är ändå samma anspänning inför det tolfte slaget. Den här gången tyckte jag att det var lika bra som alla de andra, jag placerade klotet precis där jag ville ha det...men en kägla stod kvar och så blir det märkigt ofta i det läget.

Nu är 299 ett väldigt bra resultat. Det kom en liten reaktion med ett genomslag där "Sebbe" gick offensivt för en touch och så en onödig 7/2. Men Ragnarsson/Eriksson spelade upp sig och körde till sist över sitt motståndarpar även i andra serien.

– Jag känner egentligen att det har stämt ganska bra hela säsongen. JonIngi spelade också bra. Vi hade bra flyt i dag.

Över 900 var också Petter Paulin. Marcus Lundqvist och Johan Åberg var bara runt 30 poäng bakom. Men i det stenhårda serieupplägget i bowlingens allsvenska räcker det inte det att vara sexa i sin serie för att få nytt kontrakt.

– Det är lite speciellt, men nu gäller det bara att köra hårt och ta med sig det här spelet till kvalet, säger Sebastian Eriksson.

MAC avslutade under helgen division 1 södra Svealand med Stockholmsturné, som inbringade totalt två poäng av fyra möjliga. Fullpoängaren togs i en jämn och tuff match mot allsvenska AIK:s farmarlag. AIK hade övertaget halvvägs in i handlingen med 6–4 men Nyköpingslaget var lite vassare under den andra halvan. Särskilt tongivande här var Peter Carlberg och Jimmy Eriksson – banparet vann alla sina matcher och tog därmed maximala fyra banpoäng.

Trots storförlust mot bra motstånd i match två visade det sig räcka till allsvenskt kvalspel – mot Brio.

Läs mera: Mera om MAC:s kval och kommentarer från Nyköpingskollegan under söndagen på sn.se.