Anna Staflund, här i Dimicos matchställ, är kvar i det som numer är BK Brios damlag. I helgen går laget in i seriespel där en tuff bortaturné väntar.

Briodamerna redo för allvaret

BOWLINGALLSVENSKAN
annons

Dimico har blivit BK Brio – men mycket är ändå sig likt på den lokala bowlingfrontens damsida.

Nyköpingsklubben Dimico, grundad 1973, är ett minne blott. Minskat antal medlemmar, och färre som kan och vill engagera sig inom styrelsearbete och annat, var den bakomliggande orsaken till att Dimico numer ingår i BK Brios verksamhet från och med denna säsong.

– Men det är ju samma tjejer som tidigare. Vi får se om vi fortfarande skriker "Dimico" innan våra matcher, säger Anna Staflund, en av de mer rutinerade spelarna hos Briodamerna.

En annan rutinerad räv är Anna-Greta Bergström, som till den här säsongen valt spel med Nyköpingskollegorna MAC. Det är enda frånfallet.

– Tråkigt med Anna-Greta som är stabil och erfaren. Klart det kommer att märkas, säger Anna.

Ett i stort sett identiskt spelarmaterial gentemot ifjol ger också en målbild som känns igen sedan tidigare.

– Jag hoppas och tror på ungefär samma som ifjol, runt fyra–femma. Vi har ingen ambition om att komma högre just nu, tyvärr, säger Anna.

Förhoppningen är att bygga och på lite längre sikt stärka upp Brios damverksamhet.

– Vi vill jättegärna att fler tjejer kommer och tränar, eftersom vi inte har någon direkt ungdomsverksamhet. Det är något vi måste få i gång helt enkelt.

I övrigt kan noteras att Minna Uitto, som Anna ofta bildar banpar med, kommer att fungera som lagledare denna allsvenska säsong. Till helgens allsvenska premiär kommer hon dock inte ha Staflund disponibel.

– Jag ska iväg på bröllop. Tråkigt att missa matchen mot AIK. Det brukar vara roliga matcher, säger Anna.

Dimico inleder den norra allsvenskan på lördag med en tuff bortaturné. Först och främst mot Ankaret i Norrtälje, och därefter i Årsta mot AIK, där de sistnämnda får betecknas som en seriefavorit.

– Sundbyberg också. De var ju väldigt nära att gå upp förra säsongen.

Anna ser störst vinstchans i förmiddagsdrabbningen mot Ankaret.

– Vi har vunnit där förut. Men det är ingen självklar seger, avslutar Anna Staflund – numera Briospelare.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

BrioSportbowling
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka