Burman ett ben från trepoängaren

En storspelande gästmålvakt stoppade Nyköpings BIS från att ta trepoängaren mot Umeålaget. Nu fick man nöja sig med 1-1.

NBIS pressade på i den andra halvleken och var gång på gång nära att få in ett segermål mot Team TG FF från Umeå.

Fotboll2019-10-06 17:39

– Det här är en match vi ska vinna.

Marcus Burman har med hjälp av gästande spelare rest på sig.

NBIS ende målskytt den här söndagen tar tid på sig innan han lämnar planen.

– Vi har ju lägena för att göra det, men man kan inte missa ett sådant friläge som jag hade där, fortsätter han.

Läget Marcus pratar om kom i mitten av den andra halvleken. NBIS-mittfältaren kom fri och hade egentligen bara målvakten att passera. Men i stället för mål blev det hörna.

– Det var en benparad. Jag tycker det är öppet i den första men det var ett för dåligt avslut, säger han och tittar bedrövat ned på sina skor.

Men Marcus, som ändå gjorde lagets enda mål i den sjätte minuten, var inte ensam om att ha problem att få in bollen i mål. I den första halvleken hade Bissarna inte mindre än två ribbträffar. Pontus Nordenberg stod för det ena, Marcus Enström det andra.

Och efter pausen testade förutom Marcus även Mathias Benker Vladimir Sudars reflexer i gästande mål. Enis Ahmetovic vassa hörnsparkar skapade kaos också.

– Det säger sitt, vi har fantastiskt bra chanser, tillräckligt många för att vinna den här matchen.

Var det så att ni kanske fick målet lite för snabbt, om man ska vara krass?

– Nej, absolut inte. Alla mål är bra. Det spelar ingen roll när de kommer. Vi ska hålla ihop det, vi släpper in ett skitmål.

Umeålagets kvittering kom precis innan pausvilan. Ett skott av Fredrik Wennerbo som Cameron Hogg, hur mycket han än sträckte sig mot det högra krysset, inte kunde nå.

I den andra halvleken hade gästande lag några farliga attacker också. Cameron var bra i målet och Oskar Wickman gjorde en lysande brytning som annars hade nått en helt fri John-Henrik Eriksson.

Vad gör det här inför fortsättningen för ni kunde ha varit på lite säkrare mark?

– Ja absolut, men en poäng är bättre än noll. De kommer inte i kapp oss och vi drar inte ifrån så det är i princip samma utgångsläge som vi hade innan vi började spela i dag, säger Marcus.

Det är fortsatt jämnt i bottenstriden i division 1 norra. NBIS har två poäng ned till kvalplatsen som Sollentuna har just nu och ytterligare två till för att hamna nedanför strecket.  Det återstår fyra omgångar innan serien är slutspelad.

Som SN skrev i lördagstidningen så har Fabian Kizito lämnat Nyköpings BIS. Kontraktet avslutades i samråd mellan förening och spelare. Fabian har en skada som han vill rehabilitera i sitt hemland.

Marcus Burman gjorde NBIS enda mål i matchen och var ytterst nära att peta in 2-1 också.
NBIS Team TG 1-1 (1-1)

Målen: 1-0 (6) Marcus Burman, 1-1 (45) Fredrik Wennebro.

Gulakort, NBIS: Oskar Wickman.