Burman lämnar Bissarna – liksom Halvardson

Marcus Burman har haft en mycket fin utvecklingskurva under de senaste säsongerna i Bissarna. Men nu lämnar Burman klubben.

Marcus Burman springer ifrån en Sylviaförsvarare. Burman har varit en av säsongens viktigaste Nyköpings BIS-spelare, bland annat med sin löpstyrka.

Marcus Burman springer ifrån en Sylviaförsvarare. Burman har varit en av säsongens viktigaste Nyköpings BIS-spelare, bland annat med sin löpstyrka.

Foto: Björn Andersson

Fotboll2019-11-12 17:51

Marcus Burman har varit allt vassare med sina löpningar, inte minst i spelvändningar.

– Han har gjort framsteg efter framsteg och är ju en spelare som vi gärna hade velat ha kvar i klubben, säger Bissarnas klubbchef Patrik Berglin. 

– Det är en kvalitetsspelare som lämnar oss och det kommer inte bli alldeles enkelt att ersätta honom men vi är glada över att ha varit med och utvecklat Marcus och hoppas han ges chansen högre upp.

Flera spelares kontrakt går ut och det är klart att ytterligare två lämnar Bissarna. 

Ian Garrett kom hit från finländska andraligan som en billig lösning, har fått allt mera sparsamt med speltid och lämnar Nyköpingsklubben efter ett år.

– Det kändes ändå självklart att det inte skulle bli någon förlängning, säger Berglin.

Nyköpingskillen Gustaf Halvardson blir inte kvar i Bissarnas mål, utan har själv valt att söka sig till annan klubbadress.

– Spelare kommer och går på denna nivå och det är en del av idrotten men det är alltid lite extra tråkigt när egenfostrade spelare väljer att lämna, säger Berglin till Bissarnas hemsida.

Var det sparsamt med speltid under hösten som var orsaken?

– Det får du fråga honom om, säger Berglin till SN-sporten.

Trosa Vagnhärads snabba offensiva talang Muhamed Trawally är bara 17 år, men en spelare med potential där det helt enkelt kan bli avgörande om han får stanna i Sverige om  han hamnar i en klubb på Bissarnas nivå eller uppåt.

– Det jag har hört nu senast är att han har varit på provspel i andra klubbar och vi väljer att avvakta. Men ja, det är en intressant spelare – som har kvaliteter som skulle kunna ta honom längre upp, säger Patrik Berglin.

Patrik Berglin är inte konkret inblandad i samtalen med nuvarande tränaren Brian Clarhaut, som ryktas var på gång till Brommapojkarna – se artikel på annan plats. Men det påverkar givetvis arbetet med nästa års trupp högst avsevärt.

– Just nu är läget att vi har pratat med några stycken spelare, men det kommer inte hända något förrän vi har en tränare på plats. säger Berglin.

Det är en veckas uppehåll i träningen och därefter två veckor med provspelare på plats.

De som redan nu har kontrakt är den bärande kaptenen Enis Ahmetovic, Alexander Alp som varit rejält het de senaste veckorna, Enoch Adu som har haft mycket småskador men ändå varit en av årets bästa NBIS-spelare, backen Mathias Benker samt egenfostrade och ett par gånger rätt allvarligt skadade Revend Tovi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!