Cheer Legacy har tagit ännu fler medaljer. Den här gången på tävlingen Twist Cheer Comp där Goldenjays även fick högst poäng av alla deltagande lag och blev grand champions. Foto:

Cheer Legacys ordförande i chock: "Trodde aldrig att jag skulle få uppleva det"

CHEERLEADING

Sagan fortsätter efter framgångarna på DM. Nu har Nyköpingslaget Cheer Legacy tagit ännu mer medaljer. Inte nog med det så blev även Goldenjays grand champions, något som är väldigt unikt. – Det är inte många som får uppleva det i sina karriärer, säger klubbens ordförande Isabell Krantz.

Under lördagens tävling Twist Cheer Comp i Nyköping fick Cheer Legacy all anledningen att fira ännu mer. När det var DM för drygt två veckor sedan tog de fem medaljer, nu tog de fyra.

– Jag är fortfarande lite i chock. Jag är överlycklig över att de fortsätter leverera och jag tycker att alla nästan var bättre nu än på DM. Det trodde jag inte. De steppade upp ännu mer, säger Cheer Legacys ordförande Isabell Krantz.

Goldenjays och Mockingjays tog var sitt guld, Silverjays belönades med brons och Icejays silver.

– Jag hoppas att det håller i sig. Speciellt för de yngre lagen. De äldre lagen börjar få problem med skador och lite annat så vi kommer minska lagen ganska mycket nu. Men jag hoppas att allt fungerar som vanligt ändå.

Inte nog med alla medaljer så blev Goldenjays i senior level 1 även grand champions, då de fick procentuellt högst poäng av samtliga tävlande lag.

– Man kan drömma om det men aldrig någonsin förvänta sig det. Att få uppleva det är enormt häftigt. Det trodde jag aldrig att jag skulle kunna få uppleva. Det är inte många som får uppleva det i sina karriärer så det var häftigt. Att vara bästa laget av runt 50–startande är ganska häftigt.

Klubbens ordförande berömmer även en lite extra.

– Jag är riktigt stolt över en tjej som heter Klara Ahlberg (15 år) som lärde sig ett helt nytt program på en träning dagen innan. Hon var med i det laget som fick grand champ. Vi fick en skada, hon hoppade in och vi vinner.

Vad väntar härnäst?

– Nu i början av april så ska vi upp till Solna. Det är en förening som har en tävling som vem som helst får vara med i. Det blir ungefär samma startfält som senast. Det är några stockholmare, vi och några från Uppsala. Så det är en liknande tävling igen. Vi håller tummarna att det håller i sig och att det inte blir fler skador så vi slipper flytta om lite. Nu får alla vila upp sig så de blir hela tills dess.

Målet är att alltid bli bättre.

– Vårat mål är alltid att sträva efter att bli lite bättre än senast. Nu blev vi grand champions senast så det blir svårt att slå. Man drömmer om det men det är inget man hoppas på för att det är så stort. Men kan vi vara mer nöjda än vad vi var senast?

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings cheerleadersRosvallaSport
Relaterat