Lördagens bortamatch mot division två-gänget Norrköpings HK slutade oavgjort, 21–21. IFK-tränaren Peter Melchersson tycker att hans lag, som ledde med 20–17, borde ha vunnit. Samtidigt är han nöjd med agerandet i defensiven.

– Försvarsspelet var bra. Mittlåset med Chrille (Wålinder) och Olle (Gustafsson) var jättestabilt. Emil Persson gjorde det bra i mål i första halvlek och Ali (Aboudawoud) tog flera frilägen i den andra.

Anfallsspelet fungerade enligt Melchersson inte lika väl. Med flera spelare borta – och ingen A-trupp spikad – fanns inte riktigt flytet, menar han.

– Offensivt var det lite sådär. Det märktes att vi inte är riktigt samspelta. Men det finns mycket kvar att hämta för det här gänget.

Melchersson berömmer de juniorer – utöver nämnde Aboudawoud också Jacob Edlund och Samuel Hjälsten – som deltog i NHK-matchen. Dessutom gläds han över att IFK nu skrivit kontrakt med målvakten Rasmus Claar, tidigare i just Norrköpings HK. Claar har provtränat med IFK Nyköping en tid.

– Jag hoppas det blir bra. Vi har duktiga unga målvakter där bakom, som spelat i division tre tidigare, men steget direkt upp till ettan är lite väl stort.

Claar vaktade inte någon av de båda burarna under lördagen, dels därför att övergången inte var helt i hamn och dels av respekt för alla inblandade. Om den kommande säsongen säger nyförvärvet:

– Det känns spännande att spela en division högre upp i seriesystemet än jag är van vid.

Rasmus Claar har fått ett gott första intryck av IFK Nyköping.

– Laget verkar vara ett skönt gäng med bra inställning. Det känns lovande. Jag ska göra allt jag kan för att vi ska lyckas i division ett, säger han.

28 september inleds seriespelet. Peter Melchersson säger att försäsongen hittills i hög grad ägnats åt fysträning – och att upplägget kommer ändras lite den närmsta tiden.

– När försäsongen började hade många dålig kondition, så vi har löpt mer än vi har spelat. Nu finns fysiken där men vi är inte samtränade. Men vi kommer fortsätta springa ända fram till premiären.

Det där med samarbetet blir sannolikt lättare framöver. Under tisdagen spikas A- respektive U-trupperna. Dessutom räknar Peter Melchersson med högre närvaro på träningarna från och med nu.

– Vi lär bli fler. Hittills har folk, av förståeliga skäl i semestertider, varit borta en del.