Dansk vann golftävlingen på Åda

Golf

Efter tre dagars tävlande på Åda Golf & CC i Trosa var det danske Sören Schulze Pettersson som tog hem segern. Två svenskar slutade på delad andraplats.

– Jag är mycket nöjd, det här var årets bästa tävling, säger en av dem: Robert S Karlsson.

Karlsson tävlar för Kalmar GK. Efter spel i USA och Kanada vände han hemåt och tävlade över huvud taget inte under 2016 eller 2017. Nu är han tillbaka – och det med besked.

– Jag har haft lite problem under säsongen och ofta slutat på någonstans kring 30-40-plats, så det här var bra för självförtroendet, säger Karlsson.

– Det här var första tävlingen sedan min comeback som gick riktigt bra. När självförtroendet finns där är det lättare att ha tålamod. Har man tålamod kommer resultaten automatiskt, fortsätter han.

Också den andra silvermedaljören, Jacob Glennemo (AIK GK), var vid gott mod.

– Jag spelade bra alla tre dagarna. Visserligen missade jag lite på utslagen men resten av spelet satt där. Det var många veckor sedan jag puttade så här bra. Just puttningen är ofta nyckeln till fina resultat, tycker Glennemo.

Tävlingen vid Åda, Camfil Nordic Championship, är del av Nordic League. Tidigare under säsongen har Glennemo plockat en seger och en andraplats i Nordic League.

– Jag har haft en bra säsong. Idag var det inte mycket att göra åt Sören, han var lite bättre. Samtidigt är det såklart alltid surt när man är ganska nära att vinna, säger Glennemo och tillägger:

– Det var kul att det kom så mycket publik till Åda.

Gustav Adell, Linköpings GK, var en något mer lokal golfare som kvalificerade sig för den sista tävlingsdagen. Han slutade 35:a, på 214 slag över tre dagar. Vinnande Pettersson gick på 202 slag. De båda tvåorna Karlsson och Glennemo var två slag sämre.

Läs mer om dessa ämnen

Åda GKSportGolf